Zoeken in deze blog

dinsdag 30 september 2014

Bruine bonen met rookworst en gehakt

Nodig:
1 groot blik bruine bonen
250 gr gemengd gehakt rul geroerd
275 gr rookworst in dobbelstenen
1 grote ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 grote tomaat klein gehakt
Nootmuskaat
1 el tomatenpuree
1 el Worcestershiresaus
1 el piccalilly
1 knorr kippenblokje
1 dl water
Zout
Zwarte peper

Bereiding:
Ui, knoflook en tomaat licht bruin bakken.
Tomatenpuree 1 minuut meebakken.
Gehakt en rookworst meebakken tot het gehakt bijna gaar is.
Nootmuskaat toevoegen.
Bruine bonen toevoegen en de massa omscheppen.
Voeg de Piccalilly, het kippenblokje en de Worcestershiresauce erbij.
Goed doorroeren en even laten doorwarmen.
Water gebruiken om de bruinebonen-jus op dikte te brengen. Naar eigen inzicht! Voor bij de rijst of aardappelen is wat jus aan te bevelen. Zijn de bonen bedoeld voor in een tortilla dan zou ik de jus dikker houden.
Op smaak brengen met zout en peper. Pas op met zwarte peper in bruine bonen.