Zoeken in deze blog

dinsdag 15 juli 2014

Penne met salie



Nodig:
300 gr Penne Grand Italia
2 el Roomboter
1 geroosterde paprika in stukken (Bij DEKA in potje verkrijgbaar)
Een stukje courgette
1 lenteui kleingesneden
1 banaansjalot gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 tomaat in blokjes gesneden.
6 blaadjes verse salie klein gehakt
½ el milde paprikapoeder
1 tl zout

Tartaartjes 5-spices



Nodig:
4 rundertartaartjes
1 ui gehakt
1 teen knoflook geperst
1 tomaat in blokjes gesneden
1 tl tomatenpuree
Snufje zout
Zwarte peper grof gemalen
4 tl Conimex 5-spices woksaus
2 el water
Roomboter





Bereiding:
Bak de tartaartjes naar eigen smaak rare, medium of well done in de roomboter.
Leg ze apart op een heet bord.
Voeg de uien toe aan de nog hete boter in de pan.
Doe de knoflook erbij.
Even omscheppen.
Na 15 seconden de tomaat toevoegen.
1 tl tomatenpuree mee laten bakken.
Voeg nu de woksaus toe en roer alles grondig door elkaar.
Afblussen met 2 el water. Aanzetsels goed los roeren en oplossen in het water. Indien nodig een paar lepels water extra om dit goed te kunnen doen.
Laat de jus enigszins inkoken
Als het water bijna verdampt is en de jus op dikte is, deze over de tartaartjes gieten.

Naar smaak zout en peper erover strooien.

Salade Arrope


Nodig:
Komkommer
Tomaat
Lenteui
Courgette
Basilicum
Pijnboompitten
Olijfolie mild
Zout
Arrope

Bereiding:
Snij de vruchtgroenten in blokjes.
Meng ze met geroosterde pijnboompitten.
Voeg hier Basilicumsnippers aan toe.
Besprenkelen met olijfolie.
Snufje zout erover strooien.
½ eetlepel Arrope

Wat is Arrope?
Los Raigones - Arrope:
Een siroop van laat geoogste, zongedroogde zoete Pedro Ximénez druiven, deze worden langzaam ingekookt tot een siroop. Dit product is winnaar van de gouden medaille met ster, tijdens het presitgieuze "The Great Taste Awards Harrógate", "Speciallity Fine Food Fair 2007" in Engeland.
Formaat: speciale fles 200 ml.
Toepassing: Dressing, yoghurt, pannenkoeken, en nog vele andere toepassingen
Productie: Zeer gelimiteerd

Meer info: http://www.deli-cioso.nl/node/28


woensdag 9 juli 2014

Masalavis

Nodig:
Een kilo Stevige vis. (Pangasius, Victoriabaars of wat de visboer je kan adviseren.
3 eetlepels Masala
zout
Zwarte peper
twee eetlepels tomatenpuree
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook fijngesneden
bloem
1 Madame Jeanette of Adjoema peper.
Olie

Gegrilld gehakt op Aubergine

Nodig: 
1 aubergine
250 gr gemengd gehakt
1 Ui grof gehakt
2 teen Knoflook grof gehakt
1 Tomaat klein gehakt
1 gele of groene Paprika grof gehakt
2 takken selderie fijngehakt
Komijnzaadjes geroosterd
Zout
Zwarte peper