Nodig:
150 gr gamba's. Gepeld, darm verwijderd en gewassen.
20 gr roomboter.
1 teen knoflook geperst.
2 tl paprikapoeder.
snufje zout.
Zwarte peper.
125 gr roze garnalen.
1 el bieslook vers. Klein gehakt.
1 el koriander vers. Klein gehakt.
Bereiding:
Als de gamba's gepeld en schoongemaakt zijn de boter verhitten.
De knoflook fruiten.
De gamba's toevoegen en meebakken. Maximaal 4 minuten. Snel werken dus.
Paprikapoeder toevoegen.
De garnalen toevoegen.
Bieslook, koriander, zout en pepr toevoegen.
Nog een minuut omscheppen.
Lekker bij witte rijst, bami of noodles, nasi of pasta.
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
dinsdag 17 januari 2017
Macaroni del mare
Macaroni del Mar, hier met Gamba's paprika geserveerd. |
Nodig:
1/2 liter macaroni. Gekookt, afgegoten en gekoeld.
250 gr Kabeljauw
250 gr roze garnalen.
1 ui gesnipperd.
1 teen knoflook geperst.
6 grote champignons gevierendeeld
2 punten geroosterde paprika uit pot grof gesneden.
5 zongedroogde tomaatjes.
30 gram bieslook, klein gehakt.
30 gram verse koriander klein gehakt.
8 groene asperges in stukken gesneden en 4 minuten geblancheerd.
3 eieren geklutst.
Paprikapoeder
Peper
zout
Boter.
Bereiding:
De kabeljauw in boter snel garen met peper en zout.
De asperges in stukken snijden en 4 tot 5 minuten garen in kokend water.
De Champignons een paar minuten bakken.
Eieren klutsen en een omeletje ervan bakken. In stukken snijden.
Dit allemaal even apart zetten.
Onderstaande werkt het prettigst met een ruime pan met antiaanbaklaag.
Boter verhitten.
Ui en knoflook fruiten.
Paprika en zongedroogde tomaatjes toevoegen.
De asperges toevoegen.
De champignons erbij voegen.
De roze garnalen toevoegen. twee minuten laten meebakken.
1/2 el paprikapoeder toevoegen en goed dooreen scheppen.
De macaroni toevoegen en goed de massa door elkaar mengen.
Even lekker laten bakken.
De kabeljauw grof breken en er doorheen scheppen.
De omelet toevoegen.Bieslook en koriander erdoorheen scheppen.
Zwarte peper en zout toevoegen.
Varkenshaas met paddestoelen
Dit recept is gemaakt met kastanjechampignons, eekhoorntjesbrood en Chinese champignons. Elke andere combinatie van paddestoelen is mogelijk.
Nodig:
1 varkenshaas in dunne plakjes en reepjes gesneden.
150 gram van 1 of meer soorten champignons. Indien nodig vierendelen of kleiner snijden.
Voor de vleesmarinade:
2 tl zout
1 teen knoflook geperst.
2 el sojasaus.
1 teen gember geperst.
zout.
Alles mengen en het gesneden vlees hier gelijkmatig mee inwerken. Laat dit een uur marineren.
Voor de bakmix:
1 teen knoflook fijn gehakt.
1 grote ui grof gesneden.
1 rode paprika grof gesneden.
1 groene paprika grof gesneden.
Voor de woksaus:
1 el suiker.
1 el mushroom vegetarian sauce.
1 tl hoisinsauce.
1 tl Mee Chun Barbequesaus
2 tl sambal oelek.
2 tl tomatenpuree.
2 el sojasaus.
Meng de suiker, sauzen, tomatenpuree en de sambal homogeen
50 gram bieslook in lengtes van een paar mm gesneden.
Om te binden:
1 dl water vermengd met 2 tl maizena.
1 dl Olie
Bereiding:
Verhit de olie in een hete wok.
Wok de champignons een paar minuten.
Voeg de rest van de groenten in bakmix toe en wok dit op zeer hoog vuur een minuut of 2.
Zet de groenten mbv een schuimspaan even apart. Laat het bakvet terug in de wok lekken.
Verhit de wok weer en bak het vlees in het resterende bakvet.
Voeg de woksaus toe.
Wok het vlees op zeer hoog vuur.
Als het vlees bijna gaar is voeg je de gebakken groenten er weer bij.
Voeg de bieslook toe. wok alles flink gedurende een minuut.
Maak het gerecht af met het water waar een paar theelepels maizena in zijn vermengd.
Is de saus te dik dan kun je een paar eetlepels water toevoegen.
Nog een keer goed mengen en direct opdienen.
Lekker met witte rijst of bami.
Nodig:
1 varkenshaas in dunne plakjes en reepjes gesneden.
150 gram van 1 of meer soorten champignons. Indien nodig vierendelen of kleiner snijden.
Voor de vleesmarinade:
2 tl zout
1 teen knoflook geperst.
2 el sojasaus.
1 teen gember geperst.
zout.
Alles mengen en het gesneden vlees hier gelijkmatig mee inwerken. Laat dit een uur marineren.
Voor de bakmix:
1 teen knoflook fijn gehakt.
1 grote ui grof gesneden.
1 rode paprika grof gesneden.
1 groene paprika grof gesneden.
Voor de woksaus:
1 el suiker.
1 el mushroom vegetarian sauce.
1 tl hoisinsauce.
1 tl Mee Chun Barbequesaus
2 tl sambal oelek.
2 tl tomatenpuree.
2 el sojasaus.
Meng de suiker, sauzen, tomatenpuree en de sambal homogeen
50 gram bieslook in lengtes van een paar mm gesneden.
Om te binden:
1 dl water vermengd met 2 tl maizena.
1 dl Olie
Bereiding:
Verhit de olie in een hete wok.
Wok de champignons een paar minuten.
Voeg de rest van de groenten in bakmix toe en wok dit op zeer hoog vuur een minuut of 2.
Zet de groenten mbv een schuimspaan even apart. Laat het bakvet terug in de wok lekken.
Verhit de wok weer en bak het vlees in het resterende bakvet.
Voeg de woksaus toe.
Wok het vlees op zeer hoog vuur.
Als het vlees bijna gaar is voeg je de gebakken groenten er weer bij.
Voeg de bieslook toe. wok alles flink gedurende een minuut.
Maak het gerecht af met het water waar een paar theelepels maizena in zijn vermengd.
Is de saus te dik dan kun je een paar eetlepels water toevoegen.
Nog een keer goed mengen en direct opdienen.
Lekker met witte rijst of bami.
donderdag 5 januari 2017
Garnalen Roma
Nodig:
200 gram grote garnalen gepeld
1 ui gesnipperd.
2 teen knoflook.
1 tl tomatenpuree.
1 tl majoraan.
1 tl basilicum.
1 el crème Fraiche
stukje rode puntpaprika, Gesneden .
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 dl witte wijn.
Roomboter
Bereiding:
Verwijder de darm uit de rug van de garnalen en was ze.
Dep de garnalen droog.
Verhit de boter matig.
Fruit ui en knoflook in een paar minuten op matig vuur.
Voeg de garnalen toe en schep alles om. Bak ze in 4 minuten.
Bak de paprika mee.
Voeg de tomatenpuree en de majoraan en basilicum toe.
Bak de paprikapoeder en chilipoeder mee.
Voeg de witte wijn toe.
Als de wijn is ingekookt meng je de crème Fraiche door het gerecht.
200 gram grote garnalen gepeld
1 ui gesnipperd.
2 teen knoflook.
1 tl tomatenpuree.
1 tl majoraan.
1 tl basilicum.
1 el crème Fraiche
stukje rode puntpaprika, Gesneden .
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 dl witte wijn.
Roomboter
Bereiding:
Verwijder de darm uit de rug van de garnalen en was ze.
Dep de garnalen droog.
Verhit de boter matig.
Fruit ui en knoflook in een paar minuten op matig vuur.
Voeg de garnalen toe en schep alles om. Bak ze in 4 minuten.
Bak de paprika mee.
Voeg de tomatenpuree en de majoraan en basilicum toe.
Bak de paprikapoeder en chilipoeder mee.
Voeg de witte wijn toe.
Als de wijn is ingekookt meng je de crème Fraiche door het gerecht.
Tagliatelle Parmezan
Tagliatelle parmezan met geroosterde puntpaprika |
Gekookte tagliatelle. Genoeg voor 4 personen
100 gram Parmezaanse kaas, verkruimd.
4 flinke handen verse gewassen spinazie.
2 grote sjalotten
2 tenen knoflook fijn gehakt.
4 el Crème Fraiche
Zout
Peper
Roomboter
Bereiding:
Terwijl je de tagliatelle uitlekt verhit je de boter in een ruime pan.
Fruit zachtjes de sjalotten en de knoflook.
Voeg de spinazie toe in de pan.
Zodra de spinazie gaat slinken voeg je de uitgelekte tagliatelle toe.
Voeg onmiddellijk de crème Fraiche en de parmezaanse kaas toe.
Schep de hele massa goed door elkaar tot de tagliatelle een romige aanblik heeft.
Indien nodig afmaken met peper en zout.
Abonneren op:
Posts (Atom)