Nodig:
12 Black Tiger gamba's (count 8/12) Rug open gesneden en darm verwijderd. Ik bak ze met pantser en al maar desgewenst kun je dat ook verwijderen.
30 gr roomboter
4 tl gerookte paprikapoeder
3 tenen knoflook gewreven
1 kleine ui gesnipperd
2 tl mosterdpoeder
1 tl zwarte peper
1 tak rozemarijn in 3 stukken gesneden
Halve el zeezout
1 tl cayennepeper
4 kleine chilipepertjes gekneusd
Voor de asperges:
12 asperges geschild en gewassen.
20 gr roomboter
1 klein uitje gesnipperd
1 teen knoflook grof gesneden
zout
zwarte peper
Voor de knoflook-roomsaus:
30 gram roomboter
2 el bloem
3 tenen knoflook geperst
2 el gehakte peterselie
2 el gehakte bieslook
2 dl drinkbouillon tuinkruiden
4 el Crème Fraiche
Bereiding Roomsaus:
Verhit 30 gram roomboter en fruit hierin even de knoflook. De boter mag niet bruinen dus temper het vuur voldoende.
Voeg de bloem toe en roer goed om aanbakken te voorkomen.
Roer de drinkbouillon erdoor tot er een gladde massa ontstaat.
Voeg de Crème Fraiche toe en roer dit er goed doorheen met de peterselie er direct bij.
Maak af indien nodig met zout en peper.
Asperges bereiden:
Leg de asperges naast elkaar in een platte passende ovenschaal.
Verdeel de ui, knoflook peper en zout tussen en over de asperges.
Verhit de oven tot 200 graden.
Plaats de schaal in de oven en gaar de asperges in 10 tot 15 minuten of tot ze zacht genoeg naar eugen smaak zijn.
|
Pantser kan ook eerst verwijderd worden |
Verhit intussen de boter van de gamba's in een wok of andere pan waarin goed geroerd kan worden.
Voeg ui, knoflook en chili's toe en bak 1 minuut.
Voeg rozemarijn toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de gamba's toe en schep ze flink om tijdens het bakken.
Voeg alle overige specerijen toe en blijf roerbakken. De garnalen zijn in ca 3 minuten gaar. Bak niet te lang want dan worden ze taai.
Voor een beetje jus voeg je op het eind een paar eetlepels water of bouillon toe. Het moet er niet in 'zwemmen'. evt. binden met opgeloste maizena. Even omscheppen en opdienen met de asperges.
Serveren met aardappelen, eieren.