Zoeken in deze blog

maandag 19 oktober 2020

Pappardelle met Chiligehakt


Nodig:
een zak Pappardelle
een halve ui die je klein snippert.
knoflook
Een bakje Kastanjechampignons
Een pepertje 
Een Pond gehakt
Kopje witte wijn
wat lepels doperwten
2 flinke handen verse bladspinazie




Bereiding:

De helft van het gehakt meng ik met:
Een halve gesnipperde ui,
Wat knoflookpoeder,
Zwarte peper,
een paar theelepels uit een potje Biftekikruiden, Gehaktkruiden van Griekse oorsprong!
een theelepel gedroogde chilivlokken.
twee eetlepels paneermeel
een theelepel selderiezaad 

En dan alles door elkaar verdelen.
Kneden doe ik met de hand.

Na het kneden maakte ik er ballen van. Niet al te groot. Gewoon van de lekkere bijdehandte balletjes die smeken om opgegeten te worden!
De balletje kun je zowel in roomboter als in olie van jouw voorkeur bakken. Laat ze maar lekker pruttelen en rollen in de pan. 
De andere helft van het gesnipperde uitje laat ik lekker in de boter meefruiten en ik voeg er een kleingehakte teen knoflook erbij. 

Dan moet er een scheut wijn aan geloven voor in de saus.

En natuurlijk staat het je vrij om de balletjes in de saus op smaak te brengen met wat zout.

Dan weer een kluitje boter in een pan.
Hierin bak ik de andere helft van dat pond gehakt losgeroerd in.
Uitje en knoflook erbij… en even lekker mee laten bakken…
De kastanjechampignons heb ik gevierendeeld.
Ze kunnen samen met het rode pepertje in het gehakt meegebakken worden.
Nog wat zout en zwarte peper erbij…

Ik combineer verse knoflook meestal met een theelepel knoflookpoeder.

Dan kunnen de doperwten erbij.

En dan nog een paar handen verse bladspinazie. Die roer ik een minuut door de gehaktmassa. 

Intussen kun je de pappardelle volgens voorschrift koken. 
Het is altijd belangrijk om goed te proeven of deze wel al dente genoeg is of dat je ‘m toch liever wat zachter hebt. 

Ik heb er wel een gewoonte van gemaakt om een half kopje van het kookwater apart te houden vlak voor ik ga afgieten.
Dit meng ik met een kluitje boter door de pappardelle waardoor de pasta lekker smeuïg wordt en niet aaneen kleeft.

Pappardelle en gehaktsaus Bak ik daarna nog even lekker samen. 

Ready to serve! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten