Bekijk ook eens de video op mijn Youtubekanaal. Klik hier voor de video.
Nodig:
500 g varkensvlees. Varkenshaas, Schnitzel, filet, procureur, afhankelijk van je voorkeur voor vet.
4 el olie
1 ui grof gesneden
Voorbereiding:
Snij de ui grof
Snij het vlees in zeer dunne schuine plakjes.
Pureer in een blendertje of met een rasp: 2 tenen knoflook samen met
1 teen gember, 1 teen verse laos, 2 el sojasaus en 2 el suiker
Snij in hapklare stukken:
2 lente uitjes
1 bos paksoy of 6 stronken babypaksoy
1 bakje taogé
8 shitake paddestoelen
3 takken selderie
(Voor een pittige twist bak je een stukje Adjuma peper of sambal oelek mee.)
Voor de saus een kopje water
1 el maizena opgelost in een beetje koud water
1 el suiker
Bereiding:
Verhit wat olie in een zeer hete wok.
bak de uien in 30 seconden.
Voeg er de gepureerde specerijen bij en roerbak 30 seconden goed heet!
Voeg het vlees toe en bak alles onder flink door scheppen tot het vlees overal is dichtgeschroeid.
Voeg dan meteen de groenten erbij Begin met de Shitake en voeg de taogé als laatste toe. Die roer je hooguit 15 seconden door de hete massa. Hou je groenten knapperig. Laat ze niet slap worden!
Schep het gerecht grotendeels uit de wok op een schaal.
Blus de rest in de pan af met wat water.
Roer alles aanzetsels goed los.
Los de suiker erin op
Voeg wat opgeloste maizena toe om de saus te binden.
Om donkerder te maken kun je wat sojasaus toevoegen.
Giet een beetje van de dikke saus over het gerecht.
Het gerecht hoeft niet te 'zwemmen' in saus.
Serveren met Mie of witte rijst.
Op de foto geserveerd met Gebakken Miso Noodles.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten