donderdag 6 september 2018

Gebakken Miso-noodles


Noodles in Miso saus, op deze foto met gesneden varkensvlees
Miso saus? Ja, die gefermenteerde sojabonenpasta die in Japan in de populaire en zeer smakelijke Ramen noodlesoep gebruikt wordt, kun je ook gebruiken voor gebakken noodles! Natuurlijk in een samenstelling die bij Makkelijk Koken bedacht is. Het hoeft niet moeilijk te zijn om lekker te smaken.

Je kunt op mijn Youtube kanaal de videoclip bekijken.
Klik hier om het bereiden van Gebakken Miso Noodles te bekijken.

Nodig voor de Miso saus:
250 gr restjes vlees. Kip, varkensvlees, gehakt, garnalen...
2 tl miso pasta (donkere)
1 el Bonito flakes of 5 gr Dashi no moto
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 el donkere soyasaus
Zonnebloemolie
Zout
Zwarte peper

Bereiding Miso saus:
Verhit op matig vuur de olie in een sauspannetje.
Fruit hierin een minuut de gesnipperde ui.
Fruit de knoflook 30 seconden mee.
Verdeel de miso pasta door het mengsel en bak dit een minuut mee.
Voeg het klein gesneden vlees toe.
Roer tenslotte de sojasaus erdoor.
Proef en voeg eventueel zout toe.
Wat zwarte peper kan er nog bij.
Een paar minuten doorwarmen en apart zetten.

Nodig voor de noodles:
Importnoodles gekookt volgens voorschrift. Afgieten en koelen met koud water. Goed uitlekken!
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook gewreven
Olie
Misosaus (zie boven)
5 takken gehakte selderij

Bereiding van de Noodles:
Verhit wat olie in een wok.
Fruit hierin de ui een minuut.
Fruit de knoflook 30 seconden mee.
Voeg de uitgelekte en afgekoelde noodles toe en schep dit flink met de gebakken ui en knoflook door elkaar.
Voeg snel daarna de miso saus toe en bak op hoog vuur de noodles met de saus homogeen.
Proef en voeg desgewenst wat zout toe maar pas op! Miso is al erg zout!
Voeg op het laatst de selderij toe.

Dit is bedoeld als bijgerecht. Wil je het als hoofdgerecht opdienen dan kun je er meer vlees of gamba's, maar ook bv shiitake, bamboeshoots of knapperige waterkastanjes doorheen bakken en wat groenten zoals, Pakchoy of Choy Sum en taogé.

Geen opmerkingen: