Nodig:
Lontong breukrijst.
Een velletje nori (zeewier voor sushi)
1 tl Himalayazout
Geroosterde sesamzaadjes
Ik kocht lontongrijst in builtjes. 16 tot 18 minuten zacht koken, het vuur daarna uitzetten en de rijst dan nog 30 minuten in het hete water laten rusten. Maar kijk vooral goed uit naar de lontongrijst van je voorkeur en kook deze volgens het geldend voorschrift.
Bereiding:
Kook de Lontong dus zoals voorgeschreven.
Roer de lontongrijst met een vork uit elkaar.
Nori met Himalayazout |
Doe een theelepel Himalayazout in een kleine blender. Voeg hier de nori aan toe.
Hak dit mengseltje tot en kleine snippertjes nori overblijven.
Strooi mengsel van nori en himalayazout bij de lontong.
Meng het met een vork door elkaar.
Bevochtig de handen met een klein beetje water.
Draai met vochtige handen formaat pingpongballetjes van de rijst.
Strooi er een beetje sesamzaadjes overheen. Lekker crunchy bij elke hap.
Laat de balletjes verder afkoelen onder een velletje folie.
Lontong Nori met Gamba's in Hoisinsaus |
Ook met warme pittieg satésaus, zoals lontong vaak wordt gegeten.
En als (decoratief) bijgerecht ipv aardappelen of rijst, bij een visgerecht of schaaldieren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten