1 grote ui, zeer dun gesneden en daarna fijn gehakt.
250 ml gezeefde tomaten
8 el bruine basterd suiker
8 el witte azijn
2 el Worcestershiresaus
2 el olijfolie
2 tenen knoflook geperst
2 tl zout
2 tl zwarte peper
2 tl chilipoeder
1 maggiblokje
1 el melasse
2 tl selderiezaad
Meng alle ingrediènten en breng ze onder voortdurend roeren tegen de kook aan.
Plaats de sauspan op een dikke sudderplaat en laat de saus 30 minuten doorwarmen onder regelmatig roeren.
Blijf dit doen totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
Giet de saus in een passeerzeef en zeef de saus goed. Druk zoveel mogelijk van de gekookte uien door de zeef heen. Dat kan ook met een gewone zeef en een lepel of een stevige pannenlikker.
Doe de saus in een vooraf gedesinfecteerde pot en plaats het deksel erop.
Tenminste een week houdbaar in de koelkast.
Geschikt als bbq saus of zoals op de foto bij een gegrillde beenham als snack.