Zoeken in deze blog

dinsdag 11 november 2014

Bami pasteitje

Nodig:
1 pak Koopman's Bladerdeeg.
1 nest mie voor tjauw min. Koken, afgieten en koud afspoelen.
1 kipfilet
1/2 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 tl taotjo
1 vingerkootje madame jeanette fijn gehakt
1 stukje rode puntpaprika klein gehakt
2 jonge bladeren paksoy klein gehakt
1/2 el ketjap manis
1/2 el ketjap asin.
zout
zwarte peper
selderie
water
suiker
olie
2 eieren


Bereiding:
Bak de kip in wat olie rondom bruin en zet de kip dan apart met het grootste deel van het bakvet.

Doe in de rest van het bakvet wat gesnipperde ui en knoflook, 
bak deze een minuut en bak dan de mie mee.
Ketjap asin en ketjap manis erbij,
gehakte selderie erbij.
roerbak de mie goed en lekker droog.
Haal de mie van het vuur.
Snij de mie daarna in een gemiddelde lengte van 1 vingerlengte.

Kluts 2 eieren.
bak hier een omeletje van en snij deze na het bakken in kleine stukken.
Meng dit met de mie.

Meng ook de rode paprika bij de bamimix.
Voeg de paksoy eveneens bij de mix.

Doe het bakvet van de kip terug in de pan en verhit dit.
Doe er wat ui en knoflook en de madame jeanette  bij.
een el ketjap erbij.
Wentel de kipfilet hier doorheen.
Voeg wat water toe.
voeg suiker toe
voeg een tak selderie toe.
laat de kip garen in 30 minuten.
Als de kip gaar is moet deze geplozen worden.
Meng de geplozen kipfilet bij de bami en de omelet.

De bamimix
Leg een deegvelletje van Koopmans bladerdeeg gereed.
Plaats hier een flinke eetlepel bamimix op.
Vouw het deeg dicht en plaats dit pakketje op een vel bakpapier op de bakplaat.
er gaan 10 pasteitjes uit een pak Koopman's bladerdeeg.


Besmeer het pakketje met wat geklopt ei voor een mooie goudgele glans.
In een voorverwarmde oven op 200 graden in ca 30 minuten afbakken.

Opdienen met satésaus, knoflooksaus of chilisaus.