Zoeken in deze blog

dinsdag 15 september 2015

Hongkong drummies

Nodig:
8 drumsticks
Een bakblik waar ze precies in passen

Mengseltje van:
5 el Mushroom sauce
3 el sojasauce
4 tl knoflookpoeder
4 tl uipoeder
2 tl 5-spicespowder
2 el suiker
1 tl ve-tsin
2 el Shaoxin rijstwijn


Bereiding:
Meng de specerijen, rijstwijn en sauzen goed.
Wentel de drumsticks er doorheen. Laat ze minimaal een uur in de marinade liggen. Wentel ze af en toe in de marinade.

Verhit een oven op 200 graden. Braad de drumsticks hierin gedurende een half uur.
Temper de hitte tot 180 graden, braad de drumsticks hierin verder gedurende een half uur.

Hartige ansjovis garnalen taart

Nodig:
1 blikje ansjovis250 g ròze garnalen
300 g kaas jong belegen geraspt
400 g kruimige aardappelen gekookt
3 XL eieren geklutst
200 g room
4 el paneermeel
Provençaalse kruiden
1 tl zout
zwarte peper
1 tl paprika poeder mild
1 ui klein gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
Bladerdeeg (10 velletjes Koopman's of een andere merk)


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak een mengsel van alle ingrediënten.
Beboter een 26 cm bakvorm licht.
Bekleed de binnenkant van de bakvorm met het bladerdeeg. Zorg dat er een 2 cm brede rand boven de vulling overblijft.
Verdeel de vulling van de taart in de bakvorm.
Vouw de overgebleven rand deeg over de vulling heen.
Verdeel de ansjovis over de bovenkant van de taart.

Plaats de taart in de oven. Gereed in 45 minuten maar dat kan verschillen.

Hartige garnalen taart

Nodig:
250 g ròze garnalen
300 g kaas jong belegen geraspt
400 g kruimige aardappelen gekookt
3 XL eieren geklutst
200 g room
4 el paneermeel
Provençaalse kruiden
1 tl zout
zwarte peper
1 tl paprika poeder mild
1 ui klein gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
Bladerdeeg (10 velletjes Koopman's of een andere merk)


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak een mengsel van alle ingrediënten.
Beboter een 26 cm bakvorm licht.
Bekleed de binnenkant van de bakvorm met het bladerdeeg. Zorg dat er een 2 cm brede rand boven de vulling overblijft.
Verdeel de vulling van de taart in de bakvorm.
Vouw de overgebleven rand deeg over de vulling heen.

Plaats de taart in de oven. Gereed in 45 minuten maar dat kan verschillen.

Witte noodles

Nodig:
4 nestjes noodles
een handje waterkastanjes in plakjes gesneden
1 rode puntpaprika grof gesneden
1 grote ui gesneden
2 teen knoflook geperst
3 takjes selderie klein gehakt
3 el Lichte mushroom soja sauce
2 geklutste eieren
zout
zwarte peper
1 kippenbouillonblokje
Olie


Bereiding:
Klop de eieren en bak hier een omeletje van. Snij dit in reepjes of stukjes.

Kook de noodles en giet ze af. Koel ze een minuut met koud water. Laat ze dan uitlekken.

Verhit de olie.
Bak de ui en de knoflook een minuut.
Voeg de paprika toe.
Voeg de waterkastanjes toe.
Voeg de noodles toe en roerbak dit goed met de overige ingrediënten.
Voeg de mushroomsauce toe.
Roer dit goed door de noodles heen.
Schep de gesneden omelet en selderie door de noodles en maak af met een bouillonblokje.
Gebruik zout en peper indien nodig.

Als snelle vega snack of met kip, gebakken rosbiefreepjes of een van de gekruide gehaktballetjes elders in deze kookblog.

Zuurkool paprika

250 gr zuurkool.
1/2 rode puntpaprika grof gesneden
1 grote ui gesneden
1 teen knoflook geperst
250 gr (gemengd) gehakt
100 gr spekreepjes
1 el tomatenpuree
1 el paprikapuree
3 takjes selderie gehakt
1 kippenbouillonblokje
olie


Breng de zuurkool in wat water tegen de kook om wat van de zurigheid eraf te halen. Giet het af en laat de zuurkool goed uitlekken.
Trek de zuurkool met twee vorken goed los uit elkaar.

Bak de spekreepjes even aan.

Bak ui, knoflook, tomatenpuree en paprikapuree in de hete olie.
Bak de gesneden paprika mee.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg de spekreepjes toe.
Goed omscheppen.

Voeg de zuurkool toe en schep dit tijdens het bakken goed om.

Voeg het bouillonblokje toe.

Ik maak er vaak gebakken aardappeltjes bij en combineer het graag met kleine gehaktballetjes of een ribkarbonade of speklapjes.