Zoeken in deze blog

maandag 19 januari 2015

Massalagamba's met aubergine

Nodig:
600 gr Gamba’s count 8/12
4 grote sjalotten Kleingesneden
4 tenen knoflook geperst
Peterselie gehakt
1 tomaat klein gehakt
2 tl tomatenpuree
2 tl Garam Massala
1 el Engelse Kerrie
3 el Chan’s Massala
4 tl paprika mild
½ Madame Jeanette klein gehakt
1 aubergine in stukken gesneden
6 aardappelen vastkokend
2 bouillonblokjes
200 ml slagroom
2 el allesbinder
Zout
Zwarte peper
1 dl olie
50 gr roomboter
water

Kipspiesjes honingmarinade

Nodig:
1 duim verse gember.
3 teen knoflook.
1 el suiker
2 el honing
Zout
1 tl witte peper
1 el soy sauce
1 el olie
1 tl ve-tsin
Pureer en meng dit in een vijzel

500gr kipfilet wassen en zout en bruine azijn.
Goed afspoelen en droogdeppen.
Snij de kipfilets in dobbelsteentjes

Marineer de dobbelsteentjes kip in de marinade.
Rijg ze aan een stokje.

Grill de spiesjes onder de grill in 6 of 7 minuten onder af en toe keren.


Opdienen met chilisaus of satésaus en Naanbrood.

Kabeljauwkoekjes

Nodig:
500 gr kabeljauwfilet
1 ui kleingesnipperd
2 tenen knoflook geperst.
1 el ketjap asin
½ fijngehakte madame jeanette
1 maggiblokje
3 sneden witbrood, korsten eraf gesneden
2 dl melk
2 grote takken selderie
1 klein geklutst ei
Zout
Zwarte peper
50 gram boter of olie

Pangasius-aardappelkoekjes

Nodig:
350 gr pangasiusfilet
3 of 4 kleine aardappeltjes gaargekookt.
¼ ui fijn gesnipperd.
2 tenen knoflook geperst.
1 klein geklopt ei
2 sneden brood Korsten verwijderd
1 dl melk
½ Madame Jeanette klein gehakt.
2 grote takken selderie
1 el tomatenpuree aangemaakt met 1 el water
Zout
Peper
30 gr boter of 3 el olie

Bereiding:
Bak de visfilet in wat boter gaar.
Laat de vis afkoelen.
Wrijf de vis met een vork fijn.
Week het brood in de melk.
Knijp de melk uit het brood.
Meng het brood door de vis.
Meng en kneed alle overige ingrediënten en de vis met elkaar tot een homogene massa.
Vorm hier schijfjes van of draai er balletjes van.

Verhit wat vet in een anti-aanbakpan.
Bak hierin de viskoekjes of visballetjes rondom bruin.


Opdienen met een sausje naar keuze.

Escargot’s pastis

(Voor 4 pers.)

Nodig:
Maak een kruidenmengseltje van:
4 tenen knoflook klein gehakt.
1 grote sjalot klein gehakt.
Een handje peterselie klein gehakt.
2 tl zeezout, niet te grof.
2 tl zwarte peper grof gemalen.
1 el olijfolie
3 el  Ricard Pastis

Verder nodig:
1 blikje met 24 escargot’s (delicatessen winkel)
20 gr roomboter
100 gr Parmezaanse kaas. (GEEN POEDER!)
50 gr 48+ kaas geraspt