Je kunt natuurlijk Chipolataworstjes zonder meer op de bbq of in een koekepan met boter bakken. Maar je kunt er ook wat meer van maken. Onderstaande bereid ik vaak op de bbq maar ook in de keuken voor bij de spaghetti of gebakken aardappeltjes.
Nodig:
1 pak chipolataworstjes
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijn gehakt
1 halve rode puntpaprika grof gesneden
Zwarte peper
Zout
4 tl paprikapoeder
2 tl Chilipoeder
Boter of olie
Verhit de boter of olie.
Bak de chipolata hierin rondom een paar minuten.
Voeg alle overige ingrediënten erbij.
Laat even flink bakken en schep intussen regelmatig de worstjes om.
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
zondag 24 augustus 2014
Gehaktballetjes in Rozemarijn en Dille
Een eenvoudig klaar te maken recept met wat hulp uit de kant
en klare schappen van de supermarkt.
Nodig:
500 gr gemengd gehakt
Zw peper
Zout
1 tak rozemarijn klein gehakt
3 takken selderie klein gehakt
2 tl paprikapoeder mild
2 tl knoflookpoeder
1 tl cayennepoeder
1 el
Worchestershiresauce
2 uien fijn gehakt
1 teen knoflook fijn gehakt
1 ei geklutst
1 hand verse dille
1 pak (Bertolli) pastasaus KRUIDIG
Boter
vrijdag 22 augustus 2014
Javaanse Bami
Benodigdheden:
1 pak spaghetti
½ uitje gesnipperd
1 teen knoflook geperst
Meng het volgende met elkaar
1 tl ve-tsin
Zwarte peper
2 el Gekruide ketjap
2 el ketjap manis
2 tl suiker
2 maggiblokjes
3 takken selderie klein gehakt
Zout
Auberginecurry met Champignons en kip
Benodigdheden:
Olie
1 aubergine geschild en in hapklare blokken gesneden.
1 rode ui gesnipperd
4 tenen knoflook geperst
1 el tomatenpuree
2 tl gevijzelde geroosterde korianderzaadjes
1 half doosje gevierendeelde champignons
2 el Chan’s Massala
4 kippedijen filets
in repen gesneden
Zout
Zwarte peper
1 adjoema peper
1 maggiblokje
4 hardgekookte eieren
1 tak selderie klein gehakt
Crispy geroosterd buikspek
Benodigdheden:
750 gr buikspek aan 1 stuk. Vraag aan je slager of hij dat
mooi recht voor je kan snijden.
Meng:
1 el Shaoxing rijstwijn
½ el donkere sieuw (soy sauce)
2 tl ketjap manis
Verder nodig:
1 tl zout
2 tl suiker
½ tl 5-spices poeder
½ tl witte peper
Voor de huid:
1 el witte azijn
1 el niet te fijn gemalen zeezout ( Ik maal mijn zeezout in
een blendertje of vijzel het met de hand tot de juiste gradatie.)
1 bosje bijeengebonden satéprikkers of een scherpe vork.
Abonneren op:
Posts (Atom)