Zoeken in deze blog

vrijdag 22 augustus 2014

Javaanse Bami


Benodigdheden:
1 pak spaghetti
½ uitje gesnipperd
1 teen knoflook geperst

Meng het volgende met elkaar
1 tl ve-tsin
Zwarte peper
2 el Gekruide ketjap
2 el ketjap manis
2 tl suiker

Verder nodig:
2 maggiblokjes
3 takken selderie klein gehakt
Zout


Bereiding:
Kook de spaghetti volgens voorschrift gaar.
Giet het kookwater af.
Spoel de spaghetti terdege met koud water en laat het goed uitlekken.

Verhit een paar eetlepels olie en fruit ½ uitje en1 teen knoflook.
Schep vervolgens de spaghetti er op laag vuur doorheen.

Voeg het mengsel van ve-tsin, zw peper, ketjap en suiker toe en roer het er heel goed doorheen.
Verkruimel een maggiblokje over de bami. Laat het nog even doorwarmen en geef de bouillonkruim de gelegenheid om op te lossen. Proef of de smaak zout en kruidig genoeg is. Zoniet dan kun je er nog een bouillonblokje aan toevoegen.
Meng de klein gehakte selderie door de bami.

Voorzichtig met zout! Voeg dat pas toe als je al geproefd hebt!

Bami met garnaaltjes
Roer goed om en laat alles een minuut of 5 tot 10 goed doorwarmen. Schep regelmatig door elkaar om het aanbakken aan de bodem van de pan te voorkomen. Het is even een geduldklusje maar de moeite waard.


Opdienen met kip, Cha sieuw, geroosterd spek en groenten naar keuze.

Op de foto's zie je wat verschillende bereidingssuggesties. Er kan immers ook vlees, vis en groenten doorheen gebakken worden.