200 gr tempéh in dunne reepjes
1 kleine adjoema of madame jeanette fijngehakt
1/4 ui gesneden
1 teen knoflook gehakt
1 teen gember fijngewreven
1 tl tomatenpuree
1 el sojasaus
2 el sweet chilisauce
zout
peper
50 cc kippenbouillon
3 el olie
20 gr roomboter
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
woensdag 2 juli 2014
Roti
Roti is de deegplaat, deegkoek, of tortilla, waarin een tussenlaagje van gekruide en gemalen gele spliterwten (dahl), kikkererwten of aardappel is verwerkt. Roti eet men vooral bij masala kip, rund, lam of zelfs vis. In de volksmond benoemt men de combinatie van deze gerechten samenvattend 'roti'. Maar in feite is roti dus alleen de deegkoek waar de andere gerechten mee genuttigd worden. Roti eet men met de handen. De bereiding hoeft niet moeilijk te zijn mits men de volgorde en behandeling van de ingrediënten beheerst en consequent uitvoert. Onderstaande bereiding is geheel mijn eigen aanpak. Andere koks zullen wellicht andere methoden toepassen maar dat hoeft niet tot een beter of slechter resultaat te leiden. Het gaat hier louter om persoonlijke smaak.
Bereiding met gele spliterwten verloopt alsvolgt:
zondag 29 juni 2014
Thai pasteitjes
Op dit recept zijn vele variaties mogelijk. Klik Hier om ook het videorecept te bekijken.
Pittige pasteitjes met kip en tempéh.
Nodig voor de tempéh:
200 gr tempéh
2 teen knoflook geperst
1/2 ui fijn gesnipperd
2 tl tomatenpuree
2 el ketjap manis
2 el bruine basterdsuiker
1 grote madame jeanette fijn gesneden
zout
Pittige pasteitjes met kip en tempéh.
Nodig voor de tempéh:
200 gr tempéh
2 teen knoflook geperst
1/2 ui fijn gesnipperd
2 tl tomatenpuree
2 el ketjap manis
2 el bruine basterdsuiker
1 grote madame jeanette fijn gesneden
zout
zaterdag 28 juni 2014
Tempéh sambal
donderdag 26 juni 2014
Oosterse Vissoep
Oosterse Vissoep |
Voor de bouillon:
1 zalmkarkas of koppen en graten.
2 ltr water
2 teen knoflook gekneusd
1 teen gember gekneusd
1 teen laos gekneusd
1 teen curcuma gekneusd
1 stengel seréh gekneusd
1 ui in groffe stukken
1 knorr visbouillonblokje
2 takken selderie
Abonneren op:
Posts (Atom)