Nodig:
1 kg lamsribbetjes.
zout
Zw peper
4 tl uipoeder
4 tl mosterdpoeder
4 tl gemalen chilipepers
2 tl cayenne peper.
2 tl paprikapoeder
4 tenen knoflook fijngewreven
Sap van 1 citroen
1 el olijfolie
Bereiding:
Marineer de ribbetjes een nacht in een mengsel van Olie, sap en genoemde kruiden en specerijen.
Laat vlak voor het roosteren de ribbetjes even uitlekken maar bewaar de gelekte marinade.
Verhit een bbq of oven tot 180 graden.
Leg de ribbetjes indirect op het vuur en rooster ze.
Voor de finishing touch rooster je ze nog een paar minuten rechtstreeks boven de kolen.
Smeer de ribbetjes regelmatig in met een kwastje vol marinade.
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
zondag 16 juli 2017
Sticky Kippenvlerkjes van bbq of oven
Nodig:
1 kg kippenvlerkjes.
zout
Zw Peper
2 tl uipoeder
2 tl knoflookpoeder
Bereiding:
Wrijf de kip met bovenstaande kruidenmengsel in en rooster deze op een regelbare grill of in de oven op 120 graden gaar.
Verder nodig:
Sweet chilisauce
zoete ketjap
suiker
Meng de saus dmv 1 dl sweet chilisaus, 1 dl zoete ketjap en een el suiker goed door elkaar.
Als de kip bijna gaar is verhoog je de temperatuur van de bbq, grill of oven naar 200 graden.
Smeer met een kwastje elk vlerkje in met een beetje van de saus.
Grill dit enkele minuten tot de saus bijna is opgedroogd.
Smeer dan weer een beetje van de saus over de vlerkjes.
Keer af en toe de vlerkjes en herhaal dit ritueel totdat de vlerkjes aan beide zijden een mooi bruin en glanzend, kleverig laagje hebben gekregen.
Lekker als snack op een gardenparty, loungefeestje, bij de buis of bij de bbq-maaltijd.
1 kg kippenvlerkjes.
zout
Zw Peper
2 tl uipoeder
2 tl knoflookpoeder
Bereiding:
Wrijf de kip met bovenstaande kruidenmengsel in en rooster deze op een regelbare grill of in de oven op 120 graden gaar.
Verder nodig:
Sweet chilisauce
zoete ketjap
suiker
Meng de saus dmv 1 dl sweet chilisaus, 1 dl zoete ketjap en een el suiker goed door elkaar.
Als de kip bijna gaar is verhoog je de temperatuur van de bbq, grill of oven naar 200 graden.
Smeer met een kwastje elk vlerkje in met een beetje van de saus.
Grill dit enkele minuten tot de saus bijna is opgedroogd.
Smeer dan weer een beetje van de saus over de vlerkjes.
Keer af en toe de vlerkjes en herhaal dit ritueel totdat de vlerkjes aan beide zijden een mooi bruin en glanzend, kleverig laagje hebben gekregen.
Lekker als snack op een gardenparty, loungefeestje, bij de buis of bij de bbq-maaltijd.
dinsdag 6 juni 2017
PiriPiri Gehaktballetjes om overal bij te eten
Nodig:
500 gr gemengd gehakt
2 tl zout
2 tl zwarte peper
1 teen knoflook geperst
2 tl uipoeder
1 handje selderie fijn gehakt
1 el SolMar piripirisaus (Lidl)
15 snoeptomaatjes
1 groene of rode Chilipeper in groffe stukken gesneden.
Roomboter om in te bakken
Bereiding:
Meng het gehakt met de kruiden en specerijen.
Draai er balletjes van.
Verhit de boter.
Bak de balletjes rondom bruin in de hete boter.
Voeg halverwege de snoeptomaatjes en groffe chilipeper toe,
Blus af met een paar eetlepels water.
Kan over bij gegeten worden. Als snack, op een wit bolletje of bij de pasta.
500 gr gemengd gehakt
2 tl zout
2 tl zwarte peper
1 teen knoflook geperst
2 tl uipoeder
1 handje selderie fijn gehakt
1 el SolMar piripirisaus (Lidl)
15 snoeptomaatjes
1 groene of rode Chilipeper in groffe stukken gesneden.
Roomboter om in te bakken
Bereiding:
Meng het gehakt met de kruiden en specerijen.
Draai er balletjes van.
Verhit de boter.
Bak de balletjes rondom bruin in de hete boter.
Voeg halverwege de snoeptomaatjes en groffe chilipeper toe,
Blus af met een paar eetlepels water.
Kan over bij gegeten worden. Als snack, op een wit bolletje of bij de pasta.
Kipballetjes
Nodig:
1 pond kipgehakt
1 zeer fijn gehakte ui
2 tenen knoflook fijngewreven.
4 tl paprikapoeder
2 tl mosterdpoeder
1 tl chilipoeder
1 handje zeer fijn gehakte selderie.
1 el olie
Bereiding:
Meng alle ingrediënten met het gehakt.
Bevochtig de handen en draai balletjes van het mengsel.
Bak de balletjes langzaam in hete olie.
Serveer ze met grof gesneden uiringen en een sausje naar keuze.
1 pond kipgehakt
1 zeer fijn gehakte ui
2 tenen knoflook fijngewreven.
4 tl paprikapoeder
2 tl mosterdpoeder
1 tl chilipoeder
1 handje zeer fijn gehakte selderie.
1 el olie
Bereiding:
Meng alle ingrediënten met het gehakt.
Bevochtig de handen en draai balletjes van het mengsel.
Bak de balletjes langzaam in hete olie.
Serveer ze met grof gesneden uiringen en een sausje naar keuze.
Marinade voor kipkluifjes en -vlerkjes
Voldoende voor 750 gr vlees
Nodig:
3 tl uipoeder
2 tenen knoflook fijngewreven
3 tl laospoeder
2 tl kentjurpoeder
2 el rum
2 el ketjap manis
zout
zwarte peper
Bereiding:
Maak een mengseltje van alle genoemde ingrediënten.
Wrijf de vlerkjes en kluifjes ermee in.
Doe dit bij voorkeur een nacht van te voren doch minimaal een uur.
Rooster het vlees langzaam boven een houtskoolvuurtje.
Nodig:
3 tl uipoeder
2 tenen knoflook fijngewreven
3 tl laospoeder
2 tl kentjurpoeder
2 el rum
2 el ketjap manis
zout
zwarte peper
Bereiding:
Maak een mengseltje van alle genoemde ingrediënten.
Wrijf de vlerkjes en kluifjes ermee in.
Doe dit bij voorkeur een nacht van te voren doch minimaal een uur.
Rooster het vlees langzaam boven een houtskoolvuurtje.
Saté marinade
Genoeg voor 500 gram kippedijenfilet
Nodig:
3 tl uipoeder
2 tl gemberpoeder
2 tenen knoflook
2 el ketjap manis
2 el rum
zout
peper
Bereiding:
Wrijf de knoflook fijn.
Maak een mengseltje van al de genoemde ingrediënten.
Snij de kippendijenfilet in dobbelsteentjes en vermeng het gesneden vlees met de marinade.
Marineer het vlees tenminste een uur.
Bij voorkeur een nachtje van te voren beginnen met marineren.
Rijg het vlees aan satéstokjes en rooster het boven een houtskoolvuurtje.
Nodig:
3 tl uipoeder
2 tl gemberpoeder
2 tenen knoflook
2 el ketjap manis
2 el rum
zout
peper
Bereiding:
Wrijf de knoflook fijn.
Maak een mengseltje van al de genoemde ingrediënten.
Snij de kippendijenfilet in dobbelsteentjes en vermeng het gesneden vlees met de marinade.
Marineer het vlees tenminste een uur.
Bij voorkeur een nachtje van te voren beginnen met marineren.
Rijg het vlees aan satéstokjes en rooster het boven een houtskoolvuurtje.
maandag 8 mei 2017
Avocado met Hollandse garnalen
Nodig:
1 rijpe avocado prakken
1 sjalotje snipperen
1 teentje knoflook fijnwrijven
1 snufje zwarte peper
1 tl zout
1 el olijfolie
1 el peterselie klein gehakt
75 gr Surimi kleingesneden
2 el mayonaise
2 el tomatenketchup
150 gr Hollandse garnalen
1 snufje cayennepeper
1 halve el limoensap
Meng bovenstaande goed. Bij voorkeur mayonaise en ketchup eerst mengen met de surimi voor je het toevoegt.
Voor de garnering:
8 jonge Romanoslablaadjes
Paprikapoeder mild
Verdeel de slablaadjes in een schaaltje. Verdeel daar de avocadosalade over en omheen.
Op de foto serveersuggestie met asperges. Maar gewoon een partje van een hardgekookt eitje kan ook.
1 rijpe avocado prakken
1 sjalotje snipperen
1 teentje knoflook fijnwrijven
1 snufje zwarte peper
1 tl zout
1 el olijfolie
1 el peterselie klein gehakt
75 gr Surimi kleingesneden
2 el mayonaise
2 el tomatenketchup
150 gr Hollandse garnalen
1 snufje cayennepeper
1 halve el limoensap
Meng bovenstaande goed. Bij voorkeur mayonaise en ketchup eerst mengen met de surimi voor je het toevoegt.
Voor de garnering:
8 jonge Romanoslablaadjes
Paprikapoeder mild
Verdeel de slablaadjes in een schaaltje. Verdeel daar de avocadosalade over en omheen.
Op de foto serveersuggestie met asperges. Maar gewoon een partje van een hardgekookt eitje kan ook.
Boterzachte spareribs
Nodig:
1 kam spareribs
Voor de marinade:
6 el Ketjap manis
2 tl sambal oelek
2 el mushroom vegetarian sauce
2 el suiker
4 teen knoflook
3 tl uipoeder
3 el sweet chilisauce
2 tl zwarte peper
3 tl gemberpoeder
1 el appelazijn of gewone witte azijn
3 tl zout
Dit is voldoende marinade voor 1 kam ribs.
Bereiding:
Meng bovenstaande kruiden en specerijen met de ketjap, azijn, mushroomsauce en chilisaus. Dit is genoeg voor 1 kam spareribs.
Smeer de kam spareribs in met een laag van het marinademengsel. Bewaar de rest van het mengsel.
Laat de spareribs minimaal een uur, maar bij voorkeur een nacht marineren in een toegedekte schaal. Beter nog is de kam spareribs in een nauwsluitende zak te binden en zo te marineren gedurende de beschikbare tijd.
Verhit de oven, grill of bbq voor op 110 graden.
Verpak de spareribs goed sluitend in aluminiumfolie.
plaats de spareribs in de oven of de grill en laat deze 3 tot 4 uur indirect garen. Dus niet direct boven het vuur maar ernaast of de kolen er op ruime afstand omheen!!!
Belangrijk is de temperatuur! Deze mag niet hoger dan 110 graden worden.
Verwijder na het garen de folie om het vlees en plaats de spareribs op het grill rooster. Smeer de ribs herhaaldelijk in met de rest van de marinade. Bij voorkeur bij elke keer omdraaien.
Verhoog de grill temperatuur naar ca. 180 graden.
Grill de ribs in ca 15 minuten mooi glanzend bruin zonder dat ze zwart verbranden. Dat kan rechtstreeks op het rooster of in een van de mooie rekjes die hiervoor te koop zijn.
Smeer ze vlak voor het opdienen nogmaals in met een laagje marinade, leg ze nog 5 minuten op het rooster.
Gereed voor opdienen.
Deze ribs hebben eigenlijk geen saus meer nodig. Er zit immer een flinke laag smaak omheen en het vlees is reeds terdege gemarineerd.
1 kam spareribs
Voor de marinade:
6 el Ketjap manis
2 tl sambal oelek
2 el mushroom vegetarian sauce
2 el suiker
4 teen knoflook
3 tl uipoeder
3 el sweet chilisauce
2 tl zwarte peper
3 tl gemberpoeder
1 el appelazijn of gewone witte azijn
3 tl zout
Dit is voldoende marinade voor 1 kam ribs.
Bereiding:
Meng bovenstaande kruiden en specerijen met de ketjap, azijn, mushroomsauce en chilisaus. Dit is genoeg voor 1 kam spareribs.
Smeer de kam spareribs in met een laag van het marinademengsel. Bewaar de rest van het mengsel.
Laat de spareribs minimaal een uur, maar bij voorkeur een nacht marineren in een toegedekte schaal. Beter nog is de kam spareribs in een nauwsluitende zak te binden en zo te marineren gedurende de beschikbare tijd.
Verhit de oven, grill of bbq voor op 110 graden.
Verpak de spareribs goed sluitend in aluminiumfolie.
plaats de spareribs in de oven of de grill en laat deze 3 tot 4 uur indirect garen. Dus niet direct boven het vuur maar ernaast of de kolen er op ruime afstand omheen!!!
Belangrijk is de temperatuur! Deze mag niet hoger dan 110 graden worden.
Verwijder na het garen de folie om het vlees en plaats de spareribs op het grill rooster. Smeer de ribs herhaaldelijk in met de rest van de marinade. Bij voorkeur bij elke keer omdraaien.
Verhoog de grill temperatuur naar ca. 180 graden.
Grill de ribs in ca 15 minuten mooi glanzend bruin zonder dat ze zwart verbranden. Dat kan rechtstreeks op het rooster of in een van de mooie rekjes die hiervoor te koop zijn.
Smeer ze vlak voor het opdienen nogmaals in met een laagje marinade, leg ze nog 5 minuten op het rooster.
Gereed voor opdienen.
Deze ribs hebben eigenlijk geen saus meer nodig. Er zit immer een flinke laag smaak omheen en het vlees is reeds terdege gemarineerd.
Abonneren op:
Posts (Atom)