Nodig:
500 gr kippendijen filet gewassen, drooggedept.
1 blikje Po-Ku Mushrooms gehalveerd.
4 ruime eetlepels mixed Pickles (Mee Chun)
1 ui grof gesneden
3 tenen knoflook fijn gehakt.
1 tak sereh gekneusd
1 teen gember gekneusd
1 teen laos gekneusd
1 teen kunir gekneusd
3 el Mushroom vegetarian sauce
1 el soy sauce
1 Madame Jeanette
Zout
Zwarte peper
olie
Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de kip snel rondom dicht.
Verwijder de kip.
Bak de ui en knoflook.
Voeg de sereh, gember, laos en kunir toe.
Voeg de Mushrooms toe.
Voeg de kip weer toe in de pan.
Schep alles een paar keer goed om.
Voeg de Mushroom sauce toe.
Voeg de soy sauce toe.
Voeg de Mixed Pickles toe.
Voeg een half glas water toe. Zorg dat de jus voldoende is.
Leg de madame jeanette bovenop het gerecht.
Laat de kip ca 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Maak af in dien nodig met zout en peper.
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
dinsdag 6 oktober 2015
Pompoen met spekreepjes
Nodig:
500 gr pompoen. Geschild en in blokken gesneden.
200 gram spekreepjes
1 grote ui gesnipperd
1 teen knoflook fijn gehakt
1 tomaat in kleine blokjes gesneden
1 maggiblokje.
2 el suiker
3 el olie
Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de spekreepjes 3 minuten.
Fruit de ui en de knoflook erbij mee.
Voeg de tomaat toe.
Voeg de gesneden pompoen toe. Schep alles goed om.
Verpulver het maggiblokje in de pompoen.
Voeg de suiker toe.
Plaats een deksel op de pan en zet deze op een sudderplaatje. Als de pompoen zacht genoeg naar je zin is kun je aan tafel!
Opdienen met witte rijst of aardappelen.
Eet smakelijk!
500 gr pompoen. Geschild en in blokken gesneden.
200 gram spekreepjes
1 grote ui gesnipperd
1 teen knoflook fijn gehakt
1 tomaat in kleine blokjes gesneden
1 maggiblokje.
2 el suiker
3 el olie
Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de spekreepjes 3 minuten.
Fruit de ui en de knoflook erbij mee.
Voeg de tomaat toe.
Voeg de gesneden pompoen toe. Schep alles goed om.
Verpulver het maggiblokje in de pompoen.
Voeg de suiker toe.
Plaats een deksel op de pan en zet deze op een sudderplaatje. Als de pompoen zacht genoeg naar je zin is kun je aan tafel!
Opdienen met witte rijst of aardappelen.
Eet smakelijk!
maandag 5 oktober 2015
Vissoep Suzuka
Benodigdheden en voorbewerking:
3 liter water
2 of 3 kg kop en graat visafval
1 grote teen laos kneuzen
1 grote teen gember kneuzen
1 grote teen kunir kneuzen
1 tak sereh kneuzen
1 grote ui grof gesneden
3 grote tenen knoflook kneuzen
3 maggi blokjes
1 el zeezout
3 el vissauce
6 takken selderie
Bovenstaande in een pan tegen de kook aan brengen en dan zachtjes 45 minuten laten trekken.
Je kunt ervoor kiezen om de hete bouillon later via een zeef in de soepkom over de ingrediënten te lepelen of eerst de bouillon te zeven door een schone doek of fijne zeef en dan pas op te dienen. De bouillon die je overhoudt kun je invriezen voor een volgende keer.
Verder nodig:
100 gr prei gesneden
50 gram winterpeen geschrapt en gesneden
1 rode puntpaprika gesneden
1 rode ui klein gesnipperd
Bovenstaande groenten 2 minuten op hoog vuur roerbakken en apart warm houden.
Onderstaande groenten snijden en ook apart houden.
100 gr Paksoy gesneden
4 lenteuitjes gesneden
Je kunt hier ook doperwten en taogé bij doen.
Apart gereed zetten.
Verder nodig:
100 gr Victoriabaarsfilet
100 gr zalmfilet
100 gr Pangafilet
Overigens voldoet elke andere stevige vis.
12 gamba's size 13/15 De rug opengesneden en de darm verwijderd
4 el bloem
4 el olie
4 el oestersaus
1 tl zwarte peper
1 el vegetarian mushroomsauce
1 blikje Po-Ku Mushroom uitgelekt en gesneden
1 rood pepertje klein gehakt
4 nesten gekookte noodles
De vis in grote hapklare blokken snijden.
Vis wentelen in de bloem met wat zwarte peper.
Een beetje olie verhitten in een koekepan.
De vis hierin snel op hoog vuur bakken.
De Po-Ku mushrooms toevoegen en een minuut meebakken.
Na 1 minuut de oestersaus, mushroomsauce en het pepertje toevoegen.
1 el water of iets meer toevoegen om de jus te maken en aanzetsels los te weken.
De vis met bijbehorende jus apart in een schaal warm houden.
Bak de gamba's in de nog hete pan in wat extra toegevoegde olie een paar minuten gaar. Maak ook nu met een paar el water wat bijbehorende jus, zet ze apart gereed en hou ze warm.
Plaats het benodigd aantal soepkommen op je aanrecht of op tafel.
Doe van de gebakken groenten, gekookte noodles, rauwe groenten, gamba's en de vis de gewenste hoeveelheid in een soepkom. Giet hier de hete bouillon overheen. Garneer met gehakte peterselie, bieslook of lenteui.
Proef hoe de verschillende smaken van noodles, groenten, vis, gamba's en champignons een heerlijke combinatie vormen.
Eet smakelijk!
3 liter water
2 of 3 kg kop en graat visafval
1 grote teen laos kneuzen
1 grote teen gember kneuzen
1 grote teen kunir kneuzen
1 tak sereh kneuzen
1 grote ui grof gesneden
3 grote tenen knoflook kneuzen
3 maggi blokjes
1 el zeezout
3 el vissauce
6 takken selderie
Bovenstaande in een pan tegen de kook aan brengen en dan zachtjes 45 minuten laten trekken.
Je kunt ervoor kiezen om de hete bouillon later via een zeef in de soepkom over de ingrediënten te lepelen of eerst de bouillon te zeven door een schone doek of fijne zeef en dan pas op te dienen. De bouillon die je overhoudt kun je invriezen voor een volgende keer.
Gebakken prei, wortel en paprika |
100 gr prei gesneden
50 gram winterpeen geschrapt en gesneden
1 rode puntpaprika gesneden
1 rode ui klein gesnipperd
Bovenstaande groenten 2 minuten op hoog vuur roerbakken en apart warm houden.
Onderstaande groenten snijden en ook apart houden.
(Baby)Paksoy |
4 lenteuitjes gesneden
Je kunt hier ook doperwten en taogé bij doen.
Apart gereed zetten.
Verder nodig:
100 gr Victoriabaarsfilet
100 gr zalmfilet
100 gr Pangafilet
Overigens voldoet elke andere stevige vis.
12 gamba's size 13/15 De rug opengesneden en de darm verwijderd
4 el bloem
4 el olie
4 el oestersaus
1 tl zwarte peper
1 el vegetarian mushroomsauce
1 blikje Po-Ku Mushroom uitgelekt en gesneden
1 rood pepertje klein gehakt
4 nesten gekookte noodles
Gebakken vis |
Vis wentelen in de bloem met wat zwarte peper.
Een beetje olie verhitten in een koekepan.
De vis hierin snel op hoog vuur bakken.
De Po-Ku mushrooms toevoegen en een minuut meebakken.
Na 1 minuut de oestersaus, mushroomsauce en het pepertje toevoegen.
1 el water of iets meer toevoegen om de jus te maken en aanzetsels los te weken.
De vis met bijbehorende jus apart in een schaal warm houden.
Bak de gamba's in de nog hete pan in wat extra toegevoegde olie een paar minuten gaar. Maak ook nu met een paar el water wat bijbehorende jus, zet ze apart gereed en hou ze warm.
Plaats het benodigd aantal soepkommen op je aanrecht of op tafel.
Doe van de gebakken groenten, gekookte noodles, rauwe groenten, gamba's en de vis de gewenste hoeveelheid in een soepkom. Giet hier de hete bouillon overheen. Garneer met gehakte peterselie, bieslook of lenteui.
Proef hoe de verschillende smaken van noodles, groenten, vis, gamba's en champignons een heerlijke combinatie vormen.
Eet smakelijk!
maandag 21 september 2015
Pittige Linzenrijst met spekreepjes
Nodig:
1 kop droge rijst. Koken, afgieten en na het stomen op een groot bord laten afkoelen.
250 gr linzen (blikje) uitgelekt
200 gr spekreepjes
3 eieren geklutst
1 rode peper in ringetjes gesneden. (weglaten als je niet van pittig houdt.)
1 grote ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst/fijngehakt
2 takken selderie klein gehakt.
2 tl uipoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl paprikapoeder mild
1 kippenbouillonblokje
zout
Zwarte peper
4 el olie
40 gr roomboter
Bereiding:
Verhit wat olie in een wok of diepe pan.
Bak de spekreepjes 4 of 5 minuten op matig vuur.
Haal de spekreepjes uit de pan en zet ze apart.
Bak de eieren en verdeel ze in brokjes.
Zet ze apart.
Fruit ui en knoflook op matig vuur.
Voeg de uitgelekte linzen toe.
Goed roerbakken.
Voeg de gekoelde rijst toe.
Verhoog het vuur en roerbak de rijst.
Voeg de spekreepjes, ei, selderie en rode peper toe.
Goed roerbakken.
Strooi de specerijenpoeders ui, knoflook en paprika door het gerecht.
Verpulver het bouillonblokje over de rijst.
Proef en maak eventueel af met zout en zwarte peper.
1 kop droge rijst. Koken, afgieten en na het stomen op een groot bord laten afkoelen.
250 gr linzen (blikje) uitgelekt
200 gr spekreepjes
3 eieren geklutst
1 rode peper in ringetjes gesneden. (weglaten als je niet van pittig houdt.)
1 grote ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst/fijngehakt
2 takken selderie klein gehakt.
2 tl uipoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl paprikapoeder mild
1 kippenbouillonblokje
zout
Zwarte peper
4 el olie
40 gr roomboter
Linzenrijst met een sudderlapje en bloemkool |
Verhit wat olie in een wok of diepe pan.
Bak de spekreepjes 4 of 5 minuten op matig vuur.
Haal de spekreepjes uit de pan en zet ze apart.
Bak de eieren en verdeel ze in brokjes.
Zet ze apart.
Fruit ui en knoflook op matig vuur.
Voeg de uitgelekte linzen toe.
Goed roerbakken.
Voeg de gekoelde rijst toe.
Verhoog het vuur en roerbak de rijst.
Voeg de spekreepjes, ei, selderie en rode peper toe.
Goed roerbakken.
Strooi de specerijenpoeders ui, knoflook en paprika door het gerecht.
Verpulver het bouillonblokje over de rijst.
Proef en maak eventueel af met zout en zwarte peper.
dinsdag 15 september 2015
Carribean Noodles
Nodig:
5 kippendijen filets
Bakken in:
2 el olie
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 tl tomatenpuree
1 el ketjep asin
1 el soja sauce
Afblussen met 2 el water
bouillonblokje
5 pimentkorrels
5 kruidnagels
1 Mme Jeanette
Gaarstoven, afkoelen en klein snijden.
Voor de Noodles nodig:
1 pak importmie (koken, afgieten, afspoelen en uitlekken)
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1/2 rode puntpaprika gesneden
3 takjes selderie
een hand taogé
1 el mushroomsauce
1 el soja saus
Verhit de olie.
Bak hierin de ui, knoflook, paprika en tenslotte het gesneden kippenvlees.
voeg hier aan toe 4 el jus van de kippendijen.
Voeg toe 1 el mushroom sauce en 1 el sojasaus
Voeg de mie toe en roerbak alles op hoog vuur.
Voeg selderie en taogé toe.
Goed roerbakken en in een schaal scheppen.
Opdienen met kip, Gamba's, geroosterd varkensvlees of Hongkong Drummies.
5 kippendijen filets
Bakken in:
2 el olie
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 tl tomatenpuree
1 el ketjep asin
1 el soja sauce
Afblussen met 2 el water
bouillonblokje
5 pimentkorrels
5 kruidnagels
1 Mme Jeanette
Gaarstoven, afkoelen en klein snijden.
Voor de Noodles nodig:
1 pak importmie (koken, afgieten, afspoelen en uitlekken)
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1/2 rode puntpaprika gesneden
3 takjes selderie
een hand taogé
1 el mushroomsauce
1 el soja saus
Verhit de olie.
Bak hierin de ui, knoflook, paprika en tenslotte het gesneden kippenvlees.
voeg hier aan toe 4 el jus van de kippendijen.
Voeg toe 1 el mushroom sauce en 1 el sojasaus
Voeg de mie toe en roerbak alles op hoog vuur.
Voeg selderie en taogé toe.
Goed roerbakken en in een schaal scheppen.
Opdienen met kip, Gamba's, geroosterd varkensvlees of Hongkong Drummies.
Hongkong drummies
Nodig:
8 drumsticks
Een bakblik waar ze precies in passen
Mengseltje van:
5 el Mushroom sauce
3 el sojasauce
4 tl knoflookpoeder
4 tl uipoeder
2 tl 5-spicespowder
2 el suiker
1 tl ve-tsin
2 el Shaoxin rijstwijn
Bereiding:
Meng de specerijen, rijstwijn en sauzen goed.
Wentel de drumsticks er doorheen. Laat ze minimaal een uur in de marinade liggen. Wentel ze af en toe in de marinade.
Verhit een oven op 200 graden. Braad de drumsticks hierin gedurende een half uur.
Temper de hitte tot 180 graden, braad de drumsticks hierin verder gedurende een half uur.
8 drumsticks
Een bakblik waar ze precies in passen
Mengseltje van:
5 el Mushroom sauce
3 el sojasauce
4 tl knoflookpoeder
4 tl uipoeder
2 tl 5-spicespowder
2 el suiker
1 tl ve-tsin
2 el Shaoxin rijstwijn
Bereiding:
Meng de specerijen, rijstwijn en sauzen goed.
Wentel de drumsticks er doorheen. Laat ze minimaal een uur in de marinade liggen. Wentel ze af en toe in de marinade.
Verhit een oven op 200 graden. Braad de drumsticks hierin gedurende een half uur.
Temper de hitte tot 180 graden, braad de drumsticks hierin verder gedurende een half uur.
Hartige ansjovis garnalen taart
Nodig:
1 blikje ansjovis250 g ròze garnalen
300 g kaas jong belegen geraspt
400 g kruimige aardappelen gekookt
3 XL eieren geklutst
200 g room
4 el paneermeel
Provençaalse kruiden
1 tl zout
zwarte peper
1 tl paprika poeder mild
1 ui klein gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
Bladerdeeg (10 velletjes Koopman's of een andere merk)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak een mengsel van alle ingrediënten.
Beboter een 26 cm bakvorm licht.
Bekleed de binnenkant van de bakvorm met het bladerdeeg. Zorg dat er een 2 cm brede rand boven de vulling overblijft.
Verdeel de vulling van de taart in de bakvorm.
Vouw de overgebleven rand deeg over de vulling heen.
Verdeel de ansjovis over de bovenkant van de taart.
Plaats de taart in de oven. Gereed in 45 minuten maar dat kan verschillen.
1 blikje ansjovis250 g ròze garnalen
300 g kaas jong belegen geraspt
400 g kruimige aardappelen gekookt
3 XL eieren geklutst
200 g room
4 el paneermeel
Provençaalse kruiden
1 tl zout
zwarte peper
1 tl paprika poeder mild
1 ui klein gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
Bladerdeeg (10 velletjes Koopman's of een andere merk)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak een mengsel van alle ingrediënten.
Beboter een 26 cm bakvorm licht.
Bekleed de binnenkant van de bakvorm met het bladerdeeg. Zorg dat er een 2 cm brede rand boven de vulling overblijft.
Verdeel de vulling van de taart in de bakvorm.
Vouw de overgebleven rand deeg over de vulling heen.
Verdeel de ansjovis over de bovenkant van de taart.
Plaats de taart in de oven. Gereed in 45 minuten maar dat kan verschillen.
Hartige garnalen taart
Nodig:
250 g ròze garnalen
300 g kaas jong belegen geraspt
400 g kruimige aardappelen gekookt
3 XL eieren geklutst
200 g room
4 el paneermeel
Provençaalse kruiden
1 tl zout
zwarte peper
1 tl paprika poeder mild
1 ui klein gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
Bladerdeeg (10 velletjes Koopman's of een andere merk)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak een mengsel van alle ingrediënten.
Beboter een 26 cm bakvorm licht.
Bekleed de binnenkant van de bakvorm met het bladerdeeg. Zorg dat er een 2 cm brede rand boven de vulling overblijft.
Verdeel de vulling van de taart in de bakvorm.
Vouw de overgebleven rand deeg over de vulling heen.
Plaats de taart in de oven. Gereed in 45 minuten maar dat kan verschillen.
250 g ròze garnalen
300 g kaas jong belegen geraspt
400 g kruimige aardappelen gekookt
3 XL eieren geklutst
200 g room
4 el paneermeel
Provençaalse kruiden
1 tl zout
zwarte peper
1 tl paprika poeder mild
1 ui klein gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
Bladerdeeg (10 velletjes Koopman's of een andere merk)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak een mengsel van alle ingrediënten.
Beboter een 26 cm bakvorm licht.
Bekleed de binnenkant van de bakvorm met het bladerdeeg. Zorg dat er een 2 cm brede rand boven de vulling overblijft.
Verdeel de vulling van de taart in de bakvorm.
Vouw de overgebleven rand deeg over de vulling heen.
Plaats de taart in de oven. Gereed in 45 minuten maar dat kan verschillen.
Abonneren op:
Posts (Atom)