5 eieren
peterselie gehakt
1 tl uipoeder
1 tl knoflookpoeder
snufje zwarte peper
snufje zout
Kluts de eieren met de overige bovenstaande ingrediënten tot omeletbeslag en bak dit in een koekenpan gaar en goudgeel.
Verder nodig:
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook
150 g tempéh in reepjes gesneden
een el ketjap
1 el suiker
Bak de tempéh goudbruin en voeg de ui, knoflook toe. Voeg na enkele minuten de ketjap en suiker toe en bak tot er een wat kleverig laagje om de tempéh zit. Niet laten verbranden.
Verder nodig:
200 gr. gamba's of steurgarnalen.
Bak deze in hete olie in 3 minuten gaar.
Leg ze apart. en vervolg met de rest van het recept.
Verder nodig:
2 koppen basmatirijst
Kook de basmatirijst gaar en giet deze af.
Laat de rijst erna met deksel op de pan van het vuur af goed stomen en daarna afkoelen.
Roer de rijst goed los.
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
Rode peper, grof gehakt
1 puntpaprika grof gesneden
100 gr doperwten
4 el maiskorrels
Gesneden paksoy
selderie klein gehakt
Bak de ui en knoflook en voeg vervolgens de overige bovenstaande groenten toe.
Voeg de garnalen toe en roerbak even snel.
Voeg de tempéh toe en schep deze door de rijst.
Snijd de omelet en schep dit eveneens door de rijst.
Alles even goed op hoog vuur roerbakken zodat de rijst ook echt gebakken wordt.
Indien nodig afmaken met wat zout.