Zoeken in deze blog

maandag 21 juli 2014

Pita geroosterd spek (4 personen)


500 gram buikspek in 2 cm dikke repen gesneden.

Voor de marinade:
2 tl verse geraspte gember
1 el donkere sojasaus
2 el witte rum
1 el suiker
4 tenen knoflook fijngewreven
1 halve theelepel 5-spices powder
1 tl rode bonen pasta
1 mespuntje ve-tsin
Zout
Zw peper

Oestermarinade



Black Tiger gamba's gemarineerd in oestermarinade
Nodig:
4 tenen knoflook geperst
4 el oestersaus
2 el vissaus
Een klein stukje madame Jeanette, fijngehakt
1 el soya saus
1 el Shaoxing rijstwijn
1 el slaolie
Gehakte peterselie
1 el suiker
Zw. Peper
Zout

Goed mengen.


Burrito’s con frijoles

Nodig:
2 Kruimige aardappels gekookt
250 gr gemengd gehakt
4 tenen knoflook geperst
1 kleine ui gesnipperd
1 maggiblokje
1 eetlepel Tomato Frito Heinz
1 eetlepel selderie gehakt
2 el chilisaus hot
1 pot Dorito Salsa saus
1  1-persoonsblikje bruine bonen
Zout
Zwarte peper
Een paar el water om wat jus te maken bij de bruine bonen
Een pak Texmex burrito’s

dinsdag 15 juli 2014

Tropic fruits met Maple sirup, Kirschwasser, Vanille ijs en slagroom



Nodig:
Voor een portie schat ik een schaaltje vol van onderstaand fruit tezamen:
Papaya
Meloen
Aardbei
Ananas
1 el lichtbruine basterdsuiker
2 el Maple siroop
2 el Kirschwasser
2 bolletjes Vanille ijs
Slagroom


Bereiding:
Snij het verse fruit in dobbelstenen.
Meng dit vervolgens met basterdsuiker, Maple siroop en Kirschwasser.
Plaats er Vanilleijs op.

Garneer met slagroom.

Tempéh Teryaki Honing




Nodig:
250 gr Tempéh in reepjes gesneden
2 el roomboter
1 ui fijngesneden
1 teen knoflook fijngewreven
1 tl tomatenpuree
1 el ketjap manis
3 el Conimex woksaus Teryaki Honing
Zout
Zw peper.

Bereiding:
Verhit de boter en bak hierin de tempéh goudbruin.
Voeg de ui en knoflook toe en bak dit een paar seconden mee.
Bak de tomatenpuree onder goed roeren mee.
Voeg vervolgens de ketjap en de woksaus toe en bak alles op matig vuur tot een smeuïge massa.

Afmaken met zout en peper.