Zoeken in deze blog

woensdag 9 juli 2014

Tomatendressing

Nodig:
1/2 blik tomaat blokjes met kruiden van DEKA (of 4 ontvelde tomaten waar je in de blender 2 tl Italiaanse kruiden doorheen mengt)
1/2 ui fijngesneden
1 teen knoflook geperst
1 el olijfolie
1/2 el suiker
zout
grof gemalen zwarte peper



Bereiding:
Alles in een blender mengen.


Serveren over een frisse salade van IJsbergsla, komkommer, tomaat, lenteuitjes en paprika.

Pappardelle met Italiaanse gehaktballetjes en oesterzwammen

Nodig:
500 gr. rundergehakt
2 el olijfolie
2 teen knoflook geperst
1 ui fijngehakt
1 eetlepel Italiaanse kruiden (Dat kun je kant en klaar kopen maar als je het volgende in huis hebt kun je ook zelf mengen met gelijke delen rozemarijn, tijm, marjolein, oregano, basilicum)
4 el paneermeel
Zwarte Peper
Zout
2 el Roomboter

Nodig voor de tomatensaus:
1 pak tomato frito van Heinz
2 tl Italiaanse kruiden
1 el suiker
½ el salieblad
1 tomaat klein gehakt
1 ui klein gehakt
1 teen knoflook geperst
Zout naar smaak

Verder nodig:
1 pak Pappardelle (ALDI)
Ca. 200 gram Oesterzwammen
½ ui grof gehakt voor de oesterzwammen

zondag 6 juli 2014

Sperziebonen met tempéh sweet chili, shitake en kip

Nodig:
150 gr kippendijenfilet
1 teen knoflook fijngewreven
1 teen gember fijngewreven
1 el sojasaus
Zout
Peper

300 gr verse sperziebonen. Wassen en breken. De steeltjes verwijderen.
50 gr roomboter
200 gr Shitake gesneden
1 rode puntpaprika gesneden
150 gr tempéh in reepjes

Chinese kip met Shitake

Nodig:
300 gr kippedijenfilet
2 teen knoflook fijngewreven
Zout
Peper
1 el sojasaus
2 tl hoisinsaus
2 tl oestersaus
1 el olie
150 gr (of meer naar eigen smaak) Shitake
1 ui gesnipperd


Gebakken rijst met tempéh en gehakt

Nodig:
150 tot 200 gr droge rijst volgens voorschrift gekookt en afgekoeld. (koude rijst van de vorige dag is ook prima.)
2 of 3 eieren geklutst
200 gram tempéh in reepjes gesneden
4 el 5-spices woksaus Conimex
200 gram gemengd gehakt losgeroerd
1 grote ui gesnipperd
2 teen knoflook geperst
½ chilipeper gehakt
1 handje doperwten uit de diepvries
1 handje Selderie klein gehakt
1 lenteuitje grof gehakt
olie