Nodig:
1 kg lamsbout zonder bot. In blokken gesneden.
2 grote uien. Grof gesneden
4 tenen knoflook. Klein gehakt.
1 grote tomaat, gesneden.
1 rode puntpaprika, gesneden.
1 el tomatenpuree, in een el water verdund.
1 el maizena in koud water aangemaakt.
1 tl komijnzaad, geroosterd.
2 tl gedroogde rozemarijn.
1 tl gedroogde majoraan
2 tl Hongaarse paprika.
1 tl mosterdpoeder.
1/2 el uienpoeder
4 laurierblaadjes.
1 rundvleesblokje.
Zout
Peper
5 dl water.
50 gram roomboter.
Bereiding:
Verhit de boter.
Bak de blokken vlees rondom bruin.
Haal het vlees uit de boter.
Bak de uien, knoflook, paprika en tomaat in de hete boter.
Voeg de tomatenpuree toe en meng alles door elkaar.
Voeg het vlees toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg de gedroogde specerijen toe.
De geuren en aroma's komen reeds vrij.
Voeg wat water toe aan de massa totdat het vlees net niet onder ligt met vocht.
Voeg de in water vermengde maizena toe.
De jus begint reeds te binden door de tomatenpuree en de maizena.
Voeg de laurierblaadjes erbij.
Verpulver het rundvleesblokje in het gerecht.
Schik het vlees zodat het zoveel mogelijk onder het vocht komt te liggen. Indien nodig iets water toevoegen.
Laat het lamsvlees minimaal 3 uur zachtjes sudderen, uiteraard op een sudderplaatje.