een halve ui gesnippperd
een teen knoflook fijngewreventwee handjes gevierendeelde champignons
een stukje gesnipperde paprika
een dl water
een eetlepel allesbinder
een beetje drinkbouillon of een bouillonblokje
een zakje Knorr Hollandaisesaus
een flinke toef peterselie
Je kunt een klont boter verhitten en
onderstaande handelingen vervolgen. Je kunt ook kabeljauw of zalm
bakken en in de bakboter hiervan de volgende handelingen uitvoeren.
Fruit een halve ui een teen knoflook,
twee handjes gevierendeelde champignons en een stukje gesnipperde
paprika in hete roomboter. Voeg als het geheel glazig is een dl water
toe en een eetlepel allesbinder.
Voeg de inhoud van een zakje Knorr
Hollandaisesaus toe en meng het geheel terdege met een garde of
pollepel tot een romige saus.
Als de saus te dik is kun je wat water
toevoegen, of als ie juist te dun is, binden met nog wat allesbinder
of maizena. Het prettige van allesbinder is dat je het niet van te
voren hoeft aan te maken met water en het klontert ook niet na
toevoegen. Breng op smaak met een beetje drinkbouillon-poeder of een
bouillonblokje. Varieer de hoeveelheid bouillonpoeder naar eigen
smaak door wat bij te voegen en te proeven.
Voeg tenslotte een flinke toef
peterselie toe.
Mengen en opdienen met een moot
gebakken zalm of kabeljauw of als je erg avontuurlijk bent, met een mals varkenshaasje zoals op de bijgaande foto. Om de smaak van de saus niet onbedoeld te
maskeren bakte ik de vis of het vlees slechts in roomboter met peper en zout, een
handje gesnipperde ui en gesneden champignons. De combinaties staan
je vrij als het maar zo eenvoudig mogelijk is zonder al te veel jus.
Om aanbakken te voorkomen en een goede garing te bereiken voegde ik aan de vis wel spaarzaam een paar eetlepels water toe. Als het vocht is verdampt
kun je de vis opdienen met bovenbeschreven saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten