Zoeken in deze blog

dinsdag 30 september 2014

Bruine bonen met rookworst en gehakt

Nodig:
1 groot blik bruine bonen
250 gr gemengd gehakt rul geroerd
275 gr rookworst in dobbelstenen
1 grote ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 grote tomaat klein gehakt
Nootmuskaat
1 el tomatenpuree
1 el Worcestershiresaus
1 el piccalilly
1 knorr kippenblokje
1 dl water
Zout
Zwarte peper

Bereiding:
Ui, knoflook en tomaat licht bruin bakken.
Tomatenpuree 1 minuut meebakken.
Gehakt en rookworst meebakken tot het gehakt bijna gaar is.
Nootmuskaat toevoegen.
Bruine bonen toevoegen en de massa omscheppen.
Voeg de Piccalilly, het kippenblokje en de Worcestershiresauce erbij.
Goed doorroeren en even laten doorwarmen.
Water gebruiken om de bruinebonen-jus op dikte te brengen. Naar eigen inzicht! Voor bij de rijst of aardappelen is wat jus aan te bevelen. Zijn de bonen bedoeld voor in een tortilla dan zou ik de jus dikker houden.
Op smaak brengen met zout en peper. Pas op met zwarte peper in bruine bonen.


Kip in pickled gemberjus

Nodig:
4 kipkarbonades
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 tomaat klein gesneden
15 gram pickled ginger klein gehakt
1 tl tamarinde/assem
2 el suiker
2 el mixed pickles
1 el sap van mixed pickles
1 el sap van pickled ginger
50 – 100 cc water
2 takken selderie klein gehakt
2 maggiblokjes
1 grote adjoema peper
Zout
Zwarte Peper
Olie

Gebakken Paksoy

Nodig:
1 stronk Paksoy gesneden. Let op! Alleen de onderste 3 cm van de stronk verwijderen.
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 tomaat klein gesneden
1 maggiblokje
Olie

Bereiding:
Verhit de olie
Bak op matig tot hoog vuur de gesneden ui met de knoflook en tomaat tot het een beetje gaat bruinen.
Voeg de paksoy toe en roerbak alles 2 minuten met enkele ogenblikken tussenpozen.
Voeg het maggiblokje toe en bak alles nog 1 minuut onderwijl goed omscheppend.

Temper het vuur en laat de groenten nog even nagaren. Voor een knapperig resultaat kort of helemaal niet nagaren.

Sperziebonen kruidig gebakken

Nodig:
400 gr verse sperziebonen
1 ui gesnipperd
1 tomaat klein gesneden
Nootmuskaat
1 maggiblokje
Zout
Zwarte peper
1 el Worcestershiresauce
Olie



Bereiding:
Kook de sperziebonen halfgaar en knapperig.
Giet ze af en koel ze even met koud water.
Verhit een paar eetlepels olie op hoog vuur.
Bak hierin de ui en de tomaat. Ui en tomaat licht laten bruinen.
Voeg op hoog vuur de sperziebonen erbij.
Roerbak de sperziebonen 1 minuut.
Voeg de nootmuskaat, zwarte peper en het maggiblokje erbij.
Blijf onderwijl roerbakken.
Voeg de Worcestershiresaus toe en proef of er voldoende smaak aan zit.
Maak eventueel af met een snufje zout.


woensdag 24 september 2014

Pangasiuscurry


Nodig:
500 gr pangasiusfilet in blokken gesneden
50 gr roomboter
1 ui klein gesnipperd
1 tomaat klein gesneden
2 teen knoflook geperst
½ el komijnzaad geroosterd
2 el kerrie madras
1 tl koenjit/curcuma
1 tl kardamom
Zwarte peper
Selderie klein gehakt
2 maggiblokjes
125 cc kokosmelk
Zout

Bereiding:
Verhit de helft van de boter.
Fruit ui, knoflook en tomaat.
Voeg komijnzaad en de rest van de specerijen toe.
Goed omscheppen maar niet laten verbranden.
Voeg de vis toe.
Bak deze rondom.
Voeg de andere helft van de boter toe en smelt deze op matig vuur.
Roer de smeltende boter door het gerecht.
Voeg de selderie en de maggiblokjes één voor één, onderwijl proevend, toe.
Roer goed door elkaar.
Voeg de kokosmelk toe en meng tot een geheel.

Doe een deksel op de pan en plaats de pan op een sudderplaatje om de curry nog 5 minuten zachtjes te laten sudderen.

Afmaken met zout indien dat noodzakelijk is.