woensdag 13 januari 2016

Zuurkool Tropical (4-5 personen)

Nodig:
3 of 4 aardappelen per persoon: Gekookt, gekoeld
500-700 gr zuurkool 10 min. Gekookt en uitgelekt.
250 gr lamsgehakt (gewoon gehakt kan ook)
3 uien gesnipperd
2 tomaten gesneden
evt een paar stukjes rode paprika
3 tenen knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
½ el uipoeder
½ el knoflookpoeder
2 tl zwarte peper
Selderie gesneden
Peterselie gesneden
2 maggiblokjes verpulveren
1 Madame Jeanette of adjumapeper

Bereiding:
Snij of breek de aardappelen in grote stukken en bak deze in hete boter goudgeel.

Bak het gehakt met de gesneden ui, knoflook en tomatenpuree.
Voeg dan de uitgelekte en afgekoelde zuurkool erbij en roerbak alles goed.
Voeg de maggiblokjes toe.
Meng de uipoeder en de knoflookpoeder erbij
Proef of het gerecht genoeg smaak heeft en voeg desnoods wat zout of nog een maggiblokje toe.
Leg de peper ingebed in de zuurkool, plaats een deksel op de pan en laat de zuurkool op een sudderplaatje nog 15 tot 20 minuten garen en warmen.

Je kunt ervoor kiezen om (een deel) van de gebakken aardappelen bij de zuurkool te mengen of aardappelen en zuurkool apart op te dienen. Zuurkool Tropical eet men echter ook met witte rijst. En tenslotte is Zuurkool Tropical ook met aardappelpuree lekker te eten.

Serveer er braadworst, gehaktballen of schouderkarbonade bij.