zondag 6 juli 2014

Sperziebonen met tempéh sweet chili, shitake en kip

Nodig:
150 gr kippendijenfilet
1 teen knoflook fijngewreven
1 teen gember fijngewreven
1 el sojasaus
Zout
Peper

300 gr verse sperziebonen. Wassen en breken. De steeltjes verwijderen.
50 gr roomboter
200 gr Shitake gesneden
1 rode puntpaprika gesneden
150 gr tempéh in reepjes


Bereiding:
Marineer de kip in de knoflook, gember, sojasaus, zout en peper.
Plaats de kip daarna in een hete oven op ca 200 graden gedurende 40 minuten.
Snipper de kip om later door het gerecht te kunnen verdelen.

Bereid de Tempéh Sweet Chili volgens het recept elders op deze blog. Klik hier.

Kook de sperziebonen beetgaar.
Giet ze af en koel ze met koud water.
Uit laten lekken.
Bak de ui en de shitake een paar minuten in de boter.
Voeg de paprika toe.
Voeg de tempéh toe.
Voeg de sperziebonen toe.
Bak het gerecht nog even goed heet.
Voeg de gesnipperde kip erdoorheen.


Opdienen met witte rijst.