Nodig:
1 kg lamsribbetjes.
zout
Zw peper
4 tl uipoeder
4 tl mosterdpoeder
4 tl gemalen chilipepers
2 tl cayenne peper.
2 tl paprikapoeder
4 tenen knoflook fijngewreven
Sap van 1 citroen
1 el olijfolie
Bereiding:
Marineer de ribbetjes een nacht in een mengsel van Olie, sap en genoemde kruiden en specerijen.
Laat vlak voor het roosteren de ribbetjes even uitlekken maar bewaar de gelekte marinade.
Verhit een bbq of oven tot 180 graden.
Leg de ribbetjes indirect op het vuur en rooster ze.
Voor de finishing touch rooster je ze nog een paar minuten rechtstreeks boven de kolen.
Smeer de ribbetjes regelmatig in met een kwastje vol marinade.
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
zondag 16 juli 2017
Sticky Kippenvlerkjes van bbq of oven
Nodig:
1 kg kippenvlerkjes.
zout
Zw Peper
2 tl uipoeder
2 tl knoflookpoeder
Bereiding:
Wrijf de kip met bovenstaande kruidenmengsel in en rooster deze op een regelbare grill of in de oven op 120 graden gaar.
Verder nodig:
Sweet chilisauce
zoete ketjap
suiker
Meng de saus dmv 1 dl sweet chilisaus, 1 dl zoete ketjap en een el suiker goed door elkaar.
Als de kip bijna gaar is verhoog je de temperatuur van de bbq, grill of oven naar 200 graden.
Smeer met een kwastje elk vlerkje in met een beetje van de saus.
Grill dit enkele minuten tot de saus bijna is opgedroogd.
Smeer dan weer een beetje van de saus over de vlerkjes.
Keer af en toe de vlerkjes en herhaal dit ritueel totdat de vlerkjes aan beide zijden een mooi bruin en glanzend, kleverig laagje hebben gekregen.
Lekker als snack op een gardenparty, loungefeestje, bij de buis of bij de bbq-maaltijd.
1 kg kippenvlerkjes.
zout
Zw Peper
2 tl uipoeder
2 tl knoflookpoeder
Bereiding:
Wrijf de kip met bovenstaande kruidenmengsel in en rooster deze op een regelbare grill of in de oven op 120 graden gaar.
Verder nodig:
Sweet chilisauce
zoete ketjap
suiker
Meng de saus dmv 1 dl sweet chilisaus, 1 dl zoete ketjap en een el suiker goed door elkaar.
Als de kip bijna gaar is verhoog je de temperatuur van de bbq, grill of oven naar 200 graden.
Smeer met een kwastje elk vlerkje in met een beetje van de saus.
Grill dit enkele minuten tot de saus bijna is opgedroogd.
Smeer dan weer een beetje van de saus over de vlerkjes.
Keer af en toe de vlerkjes en herhaal dit ritueel totdat de vlerkjes aan beide zijden een mooi bruin en glanzend, kleverig laagje hebben gekregen.
Lekker als snack op een gardenparty, loungefeestje, bij de buis of bij de bbq-maaltijd.
dinsdag 6 juni 2017
PiriPiri Gehaktballetjes om overal bij te eten
Nodig:
500 gr gemengd gehakt
2 tl zout
2 tl zwarte peper
1 teen knoflook geperst
2 tl uipoeder
1 handje selderie fijn gehakt
1 el SolMar piripirisaus (Lidl)
15 snoeptomaatjes
1 groene of rode Chilipeper in groffe stukken gesneden.
Roomboter om in te bakken
Bereiding:
Meng het gehakt met de kruiden en specerijen.
Draai er balletjes van.
Verhit de boter.
Bak de balletjes rondom bruin in de hete boter.
Voeg halverwege de snoeptomaatjes en groffe chilipeper toe,
Blus af met een paar eetlepels water.
Kan over bij gegeten worden. Als snack, op een wit bolletje of bij de pasta.
500 gr gemengd gehakt
2 tl zout
2 tl zwarte peper
1 teen knoflook geperst
2 tl uipoeder
1 handje selderie fijn gehakt
1 el SolMar piripirisaus (Lidl)
15 snoeptomaatjes
1 groene of rode Chilipeper in groffe stukken gesneden.
Roomboter om in te bakken
Bereiding:
Meng het gehakt met de kruiden en specerijen.
Draai er balletjes van.
Verhit de boter.
Bak de balletjes rondom bruin in de hete boter.
Voeg halverwege de snoeptomaatjes en groffe chilipeper toe,
Blus af met een paar eetlepels water.
Kan over bij gegeten worden. Als snack, op een wit bolletje of bij de pasta.
Kipballetjes
Nodig:
1 pond kipgehakt
1 zeer fijn gehakte ui
2 tenen knoflook fijngewreven.
4 tl paprikapoeder
2 tl mosterdpoeder
1 tl chilipoeder
1 handje zeer fijn gehakte selderie.
1 el olie
Bereiding:
Meng alle ingrediƫnten met het gehakt.
Bevochtig de handen en draai balletjes van het mengsel.
Bak de balletjes langzaam in hete olie.
Serveer ze met grof gesneden uiringen en een sausje naar keuze.
1 pond kipgehakt
1 zeer fijn gehakte ui
2 tenen knoflook fijngewreven.
4 tl paprikapoeder
2 tl mosterdpoeder
1 tl chilipoeder
1 handje zeer fijn gehakte selderie.
1 el olie
Bereiding:
Meng alle ingrediƫnten met het gehakt.
Bevochtig de handen en draai balletjes van het mengsel.
Bak de balletjes langzaam in hete olie.
Serveer ze met grof gesneden uiringen en een sausje naar keuze.
Marinade voor kipkluifjes en -vlerkjes
Voldoende voor 750 gr vlees
Nodig:
3 tl uipoeder
2 tenen knoflook fijngewreven
3 tl laospoeder
2 tl kentjurpoeder
2 el rum
2 el ketjap manis
zout
zwarte peper
Bereiding:
Maak een mengseltje van alle genoemde ingrediƫnten.
Wrijf de vlerkjes en kluifjes ermee in.
Doe dit bij voorkeur een nacht van te voren doch minimaal een uur.
Rooster het vlees langzaam boven een houtskoolvuurtje.
Nodig:
3 tl uipoeder
2 tenen knoflook fijngewreven
3 tl laospoeder
2 tl kentjurpoeder
2 el rum
2 el ketjap manis
zout
zwarte peper
Bereiding:
Maak een mengseltje van alle genoemde ingrediƫnten.
Wrijf de vlerkjes en kluifjes ermee in.
Doe dit bij voorkeur een nacht van te voren doch minimaal een uur.
Rooster het vlees langzaam boven een houtskoolvuurtje.
Abonneren op:
Posts (Atom)