Nodig:
1 el olijfolie
1 aubergine geschild
200 gr lamsgehakt rul geroerd
1 ui gesnipperd
Stukje rode paprika klein gesneden
1 teen knoflook fijn gewreven
1 el Provencaalse kruiden
1 tl milde paprikapoeder
100 gr Fèta
Bereiding:
Snijd de aubergine in plakken van 1 cm.
Grill deze plakken op een ingevette koekepan tot ze aanbeide zijden enigszins gaan bruinen.
Vet de bodem van een bakplaat licht in met olijfolie.
Leg de aubergineplakken naast elkaar op de bakplaat.
Prak de fèta in kruim.
Meng het gehakt met de rest van de specerijen en kruiden.
Leg het lamsgehakt op
de aubergine. Maak er een ondiepe geul in.
Leg in de geul de gekruimde fèta.
Plaats de bakplaat met het voedsel in een oven van 200
graden gedurende 25 minuten. Controleer de bereiding af en toe.
Als bijgerecht bij de warme maaltijd of als onderdeel van
een tapas schotel met bijvoorbeeld patata’s brava’s geserveerd.