Zoeken in deze blog

maandag 17 mei 2021

Gestoofde aubergine

Nodig:
1 grote aubergine
zout
1 klein uitje
1 teen knoflook
1 tomaat
olie of boter
Bouillon of water



Bereiding:
Snij de aubergine in de lengte in twee of drie platte stukken.
Bestrooi ze met zout.

Snipper een klein uitje.

Hak een teen knoflook klein.

Snij een tomaat niet te fijn.


Doe olie of boter in een pan.
Fruit hierin de ui.
Als deze glazig is voeg je de knoflook toe.
En na een minuut de tomaat.
Voeg na een minuut of twee een eetlepel tomatenpuree toe.
Bak dit 15 seconden mee terwijl je het steeds kleiner verdeeld in de pan.
Dan leg je de plakken aubergine er met de snijzijde in.
Laat ze een paar minuten meebakken.
Daarna keer je ze op de schilzijde.
Ook deze keer laat je ze op matig vuur bakken.
Voeg na een paar minuten een zuinig scheutje water, of beter nog, bouillon toe.

En dan laat je de aubergine met het deksel op de pan een minuut of 20 tot 30 zacht worden app een sudderplaatje boven op een spaarvlammetje.


De boterzachte aubergine is heerlijk bij tal van gerechten, met aardappel of pasta maar vooral bij exotische couverts met cassave, rijst of warme vis.

En dan kun je ook lekker afwisselen met de presentatie zoals bijvoorbeeld met kleine tomaatjes in plaats van gehakte tomaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten