Nodig:
250 gr Inktvis (schoongemaakt en zeer oppervlakkig diagonaal ingesneden, ook als diepvries voorbewerkt te koop bij de toko)
Voor de marinade pureren in een vijzel:
1 tl zout
1 tl vetsin (mag je ook weglaten)
5 gram pickled ginger
3 tl sap van pickled ginger
1 tl adjuma peper
3 tenen knoflook
1 tl suiker'
1 el Shaohsin Rijstazijn
Hierin de inktvis gedurende minimaal 2 uur marineren.
Bereiding:
Haal de inktvis met een schuimspaan uit de marinade en laat deze uitlekken.
Verhit een grillplaat of een wok op fel vuur waar weinig olie in is gedruppeld.
Voeg de Inktvis met beleid toe op de plaat of wok. Niet met een klap in een keer alles maar enkele stukjes tegelijk totdat alles op de plaat ligt. Onderwijl goed omscheppen en af en toe kortdurend platdrukken.
Bak de inktvis in 2 minuten aldus op hoog vuur. Zo nu en dan een beetje van de marinade erover sprenkelen.
Opdienen:
Haal de inktvis van de grillplaat of wok en dien deze op met een oosterse dipsaus of als gerecht bij de witte rijst, bami of nasi. Dit ervaar ik telkens als geweldig smaakvol chopstick-food!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten