dinsdag 12 juli 2016

Turkse rijst

Nodig:
1 kopje vermicelli
1 kopje arborio rijst
1 kopje bulgur
2 el roomboter
1 el olie
1 runderbouillonblokje opgelost in ca 700 ml heet water.

Bereiding:
Verhit op matig vuur de boter en de olie.
Voeg de vermicelli toe en bak deze 3 minuten. Als de vermicelli donker begint te kleuren moet de rijst en de bulgur erbij.
Bak de hele massa in het vet.

Voeg nu genoeg bouillon bij tot de massa een vingerkootje onder water staat.
Breng het aan de kook maar plaats het daarna onmiddellijk op een sudderplaatje op de kleinste brander. Laat de rijst onder nog eenmaal omroeren garen met een deksel op de pan. Controleer of het niet droog kookt en voeg desnoods een paar eetlepels water of bouillon bij.
Proef uit het midden van de pan of alles goed gaar en zacht gekookt is.
Roer nog een klontje boter door de rijst, roer de rijst los en laat het dan met deksel op de pan een kwartier staan.

Geschikt bij allerlei exotische gerechten zoals Goulash, Pompoen, of Capucijners met Turkse knoflookworst