woensdag 24 september 2014

Varkenshaasjes met oesterjus

Nodig:
2 varkenshaasjes
Boter
1 ui grof gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 puntpaprika in grote stukken
Zeezout
Zwarte peper
1 el oestersaus
½ tabasco
2 el Shaosin rijstwijn
4 el water

Bereiding:
Wrijf de varkenshaasjes in met zeezout en zwarte peper.
Verhit de boter en bak de varkenshaas rondom bruin.
Besprenkel de haasjes met tabasco.
Laat ze op matig tot zacht vuur garen tot ze rosé van
binnen zijn. Dat test je door erop te drukken. Voelt het net zo aan als drukken op de muis van je hand dan zijn ze gaar genoeg.
Laat de haasjes buiten de pan rusten.
Verhoog de vlam en bak ui, knoflook en de paprika 2 minuten in de gebruikte bakboter.
Voeg de oestersaus toe en verhit deze 10 seconden.
Voeg de rijstwijn toe en laat deze ontbranden door het spetterende vocht langs de rand van de pan boven het vuur te houden. Flambeer zo de inhoud.
Blus af met wat water voor een lekkere jus.
Afmaken met wat zeezout.


Snij het vlees in plakken en giet er de saus en de groffe groenten overheen.