zondag 14 september 2014

Lamskoteletten

Nodig:
1 kg Lamskoteletten
50 ml olijfolie
2 el citroensap
4 tenen knoflook geperst
2 tl paprikapoeder mild
2 tl chilipoeder
1 tl cayennepeper
2 el droge sherry
Zout
Zw peper
Boter
Zeezout fijn gevijzeld

Bereiding:
Meng alle ingrediënten.
Smeer de lamskoteletten in met deze marinade.
Laat ze tenminste een uur marineren.

Verhit wat boter in een koekenpan.
Bak de lamskoteletten op niet al te hoog vuur aan beide zijden bruin. Bepaal zelf of je ze van binnen rosé wilt of dat je kiest voor lekker knapperig gebakken koteletten.
Strooi op het eind nog wat fijn zeezout en zwarte peperop het bot van de koteletten. De zilte smaak is heerlijk tijdens het afkluiven van de koteletten.


Opdienen met sla, vers gesneden patat of gebakken aardappeltjes en knoflooksaus.