woensdag 27 augustus 2014

Kippendijen filet met liefde


Nodig:
500 gram kippendijenfilet. Maar drumsticks of kippenpoten kan natuurlijk ook!
1 tl zout
1 el palmsuiker
2 teen knoflook
¼ ui
1 teen gember
1 teen laos
1 vingerlengte seréh
1 tl soja saus
2 tl tomatenpuree
Stamp bovenstaande bij elkaar tot pulp in een vijzel.


Verder nodig:
1 adjoema peper
¼ ui grof gesneden
30 gr boter
100 cc water

Bereiding:
Verhit de boter
Bak de kipfilet en leg deze dan weer even apart.
Fruit de grof gesneden ui.
Voeg de gevijzelde specerijen en kruiden erbij.
Roer goed en bak de massa een paar minuten op matig vuur.
Leg de kipfilets terug in de pan en wentel ze door de kruiderij in de pan.
Leg er een adjoema peper bij en plaats een deksel op de pan.
Laat de kip hier 15 minuten onder af en toe keren, gaar sudderen. Gebruik je kippenpoten of drumsticks dan moet de kip 30 minuten gaarsuddderen.
Voeg dan een beetje water toe om wat jus te maken. Niet teveel om geen waterige massa te krijgen. Meestal zijn een paar eetlepels genoeg. Maar hier geldt: 'Eigen smaak bepaalt!'


Dien de kip op met witte rijst of aardappelen en groenten naar keuze.