zondag 6 juli 2014

Gebakken rijst met tempéh en gehakt

Nodig:
150 tot 200 gr droge rijst volgens voorschrift gekookt en afgekoeld. (koude rijst van de vorige dag is ook prima.)
2 of 3 eieren geklutst
200 gram tempéh in reepjes gesneden
4 el 5-spices woksaus Conimex
200 gram gemengd gehakt losgeroerd
1 grote ui gesnipperd
2 teen knoflook geperst
½ chilipeper gehakt
1 handje doperwten uit de diepvries
1 handje Selderie klein gehakt
1 lenteuitje grof gehakt
olie


Bereiding:
Roer de afgekoelde rijst met een vork tot losse korrels.
Bak de geklutste eieren, maak er niet al te grote brokken van en zet ze apart.
Bak de gesneden tempéh met knoflook en wat van de gesneden ui. Zet dit even apart.
Roerbak op hoog vuur het gehakt met de rest van de ui, knoflook, chilipeper en doperwten.
Voeg de rijst toe en roerbak dit op hoog vuur.
Voeg de woksaus toe.
Roerbak alles goed heet.
Temper het vuur maar blijf roeren.
Voeg de tempéh toe. Schep dit goed door de rijst heen.
Voeg de gebakken eieren toe.
Voeg de selderie toe.

Voeg het lenteuitje toe.