dinsdag 24 juni 2014

Roergebakken kipfilet met pijnboompitten in hoisinsaus

4 kipfilets
1 blikje waterkastanjes
1 puntpaprika grof gesneden
een stuk prei gesneden
Champignons gesneden
1 grote ui de helft grof de andere helft fijn gesneden
2 teen knoflook geperst
3 el pijnboompitten licht geroosterd
1 el hoisinsaus
2 el donkere sojasaus
1 el suiker
zout
Peper
50 cc water met een 2 theelepels maizena vermengd
Olie





Bereiding:
Zorg dat de ingrediënten zijn voorbewerkt zoals in de ingrediëntenlijst is omschreven
Meng de hoisinsaus met de sojasaus.

Snij de kipfilets in dunne plakjes.
Wrijf ze in met zout en peper.

Verhit olie in een hete wok op zeer hoog vuur.
Zorg dat de wok en de inhoud flink heet blijven. Er wordt snel gebakken!
Gooi nu de ui in de pan. Roerbak een halve minuut.
Voeg de kip toe en bak deze zo heet en snel mogelijk gaar! Dun gesneden kipfilet is in enkele minuten gaar!
Voeg de knoflook erbij en roer dit een paar seconden erdoor.
Voeg de waterkastanjes toe en schep deze een minuut om.
Voeg prei, champignons en paprika toe. Blijf roerbakken!
Voeg de hoisinsaus met de sojasaus toe. Schep de kip even goed erdoorheen.
Blus af met water en maizenamengsel.
Voeg de pijnboompitten toe en roer even de inhoud van de wok om.
Proef en maak eventueel af met zout.

Opdienen met witte rijst of mie. Op de foto zie je ook Sperziebonen die ik gebakken heb met tahoe, ui, knoflook en een scheut zoete ketjep en een eetlepel sweet chilisauce.