Zoeken in deze blog

zondag 11 april 2021

Sambal gehakt

Bekijk de video Gehakt sambal hier.

Nodig:
150 gr gehakt
2 of 3 pepers
1 ui
1 tl uipoeder
1 tl knoflookpoeder
stukje laos
stukje verse gember
3 tenen knoflook
2 el ketjap manis
1 tl zout
Zwarte peper
olie

Voorbereiding:
Roer het gehakt goed los
Snipper de ui.
Pers de knoflook.
Pers of rasp de laos
Pers of rasp de gember
Snij de pepers open en verwijder als je dat liever hebt de zaadlijsten, maar dat hoeft niet persé.
Hak de pepers heel klein.

Bereiding:
Verhit de olie in een diepe wok of pan.

Bak eerst de ui.
Als de ui glazig is voeg je de knoflook toe.
De laos en de gember kunnen er direct ook bij.
Bak deze met de ui en de knoflook mee.
Na een paar minuten kunnen de pepers de pan in en bak ze 3 tot 5 minuten op niet al te hoog vuur.
Ventileer je keuken want de dampen vd pepers kunnen scherp zijn.

Voeg na 5 minuten het losgeroerde gehakt erbij en bak alles met elkaar.
Het gehakt mag daarbij best wat droger worden.

Voeg de ketjap toe en roer alles nog eens goed door.
Breng de sambal op smaak met peper en zout.

Laat de sambal op een sudderplaatje nog een kwartier zachtjes nagaren.

Deze sambal is bedoeld om meteen bij de maaltijd op te dienen.

Je kunt de sambal nog wel een paar dagen in de koelkast bewaren maar langer dan een week is niet raadzaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten