Nodig:
Zout
Zwarte peper
1 ui gesnipperd.
6 tenen knoflook geperst.
2 tomaten kleingesneden.
½ Madame Jeanette kleingesneden en zaden verwijderd.
1 hele
Madame Jeanette
2 el Curry
Madras
2 tl
Kardamom.
2 tl Garam
Massala.
1 el
Hindoestaanse Massala.
2 el bloem
300 cc Runderbouillon van een bouillonblokje.
4 laurierblaadjes.
Olie
Wrijf de blokken vlees in met peper en zout.
Bak ze in wat olie rondom bruin en zet het vlees dan even
apart.
Bak in hetzelfde vet op matig vuur vervolgens de
ingrediënten in de volgorde zoals boven opgesomd.
Voeg de bloem aan de massa toe.
Voeg het vlees toe.
Wentel het vlees goed door de kruidenmassa.
Maak de jus aan met de runderbouillon.
Roer de aanzetsels goed los van de bodem van de pan.
Beng het geheel aan de kook, en plaats dan de pan op een
sudderplaatje.
Lamscurry met roti, sperziebonen en antroea en sambal |
Laat het vlees in 3 uur zachtjes gaar stoven.
Voeg nu de geschilde aardappelen aan het stoofvlees toe.
Laat de aardappelen gedurende een half uur gaar stoven.
Leg de hele madame jeanette een kwartier voor het einde in
de jus.
Gereed om op te dienen.
Kan ook met rijst of roti gegeten worden.