zondag 29 oktober 2017

Roodbaarsfilet

Nodig:
Een roodbaarsfilet. (Je visboer fileert een hele vis, genoeg voor 2 personen.)
Tarwebloem op een plat bord.

50 gram roomboter
zout
zwarte peper

1 teen knoflook gewreven
1 banaansjalot klein gesnipperd
1 takje peterselie fijn gehakt.
2 el Crème Fraiche
1/2 dl witte wijn.
1/2 dl visbouillon of maggiblokje


Bereiding:
Was de vis en dep deze goed droog.
Wrijf de vis in met zout en zwarte peper.
Wentel de filets door de tarwebloem voor een mooie gelijkmatige coating.

Verhit de boter.
Bak de vis in de hete boter gelijkmatig goudbruin in ca 7 á 8 minuten.
Leg de vis op de borden.

Fruit banaansjalot en knoflook een minuut in de boter.
blus af met de wijn en laat deze indampen.
Voeg de Crème fraiche toe en meng deze goed tot een sausje.
Breng op smaak met de bouillon. Eventueel in koud water opgeloste maizena voor wat meer binding.
Meng hier de peterselie doorheen.

Lepel wat van de saus om de vis heen op de borden.

Opdienen met gebakken aardappeltjes, gebakken krieltjes, gekookte krieltjes met zeezout en olijfolie en wat groenten, zoals worteltjes, spruitjes of sperziebonen.

Geen opmerkingen: