Zoeken in deze blog

maandag 21 juli 2014

Oestermarinade



Black Tiger gamba's gemarineerd in oestermarinade
Nodig:
4 tenen knoflook geperst
4 el oestersaus
2 el vissaus
Een klein stukje madame Jeanette, fijngehakt
1 el soya saus
1 el Shaoxing rijstwijn
1 el slaolie
Gehakte peterselie
1 el suiker
Zw. Peper
Zout

Goed mengen.





Varkensfilet roergebakken met Choy Sum en taugé en Oestermarinade
Toepassing:
Meng alles tot een homogene marinade en marineer bijvoorbeeld je gamba’s, kipfilet of drumsticks of varkershaas, varkensfilet of kabeljauw hier een paar uur in.
Maar als je geen tijd hebt om te marineren kan je dit ook direct gebruiken om een vis- of vleesproduct mee af te bakken. Niet te lang laten meebakken want het verbrandt snel. Een minuut meebakken en als je er jus bij wilt, afblussen met een paar eetlepels water waar wat maizena of allesbinder in vermengd is. Voor een romige saus kun je ook een paar eetlepels crème fraiche of kookroom toevoegen.

Vissoorten gebakken in de oestermarinade
Ik heb dit ook weleens gebruikt om mijn noodles, bami of andere mieproducten mee af te maken en zelfs de kliekjes rijst waar ik nog wat extra’s aan vleesrestjes, omelet en groenten in deed om gebakken rijst te maken.


Voorzichtig met zout toevoegen!