Nodig:
500 g verse langoustines
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 stukje paprika grof gesneden
1 el tomatenpuree
2 el oestersaus
1 el Vegetarian mushroomsaus
zeezout
grof gemalen zwarte peper
1 el suiker
3 el water
20 g roomboter
olie
Bereiding:
Was de langoustines en laat ze uitlekken.
Verhit de olie op hoog vuur.
Fruit de uien en de knoflook een halve minuut.
Voeg de tomatenpuree toe. Laat deze 15 seconden bakken.
Voeg de paprika toe. Laat deze een minuut meebakken.
Blijf intussen goed omscheppen.
Voeg de langoustines toe.
Voeg de oestersaus en de mushroomsaus toe.
Schep de langoustines goed door de saus heen.
Doe een deksel op de pan en laat de langoustines en minuut er onder verhitten.
Verwijder het deksel en schep nogmaals de langoustines door de saus. Plaats dan het deksel weer terug.
Herhaal dit nog een of twee keer.
Voeg de roomboter toe.
Voeg zout, peper en suiker toe.
Laat de boter smelten. Schep de langoustines er nog eens goed doorheen.
Voeg het water toe. Net genoeg voor een smeuïge saus.
Gereed om op te dienen. Gewoon uit de hand kluiven of met een bordje salade, pasta of witte rijst.
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
vrijdag 14 oktober 2016
maandag 10 oktober 2016
Gebakken cassave
Nodig:
4 vuistgrote stukken cassave
Water
zout
2 dl Olie
Bereiding:
Schil de cassave. Dat kan uitstekend en snel met een aardappelschiller. De cassave schil je totdat de paarse laag vlak onder de schil ook verwijderd is. Meestal kan dat met twee keer snijden al genoeg zijn.
Breng water aan de kook en leg dan de stukken cassave hier in.
Kook de cassave in een kwartiertje gaar tot je er net aan met een vork in kunt prikken. Niet papzacht koken!
Snij de cassave in vingerlange en vingerdikke stukken.
Verhit de olie tot 180 graden en bak de cassave hierin aan alle kanten goudbruin en knapperig.
Laat de gebakken cassave uitlekken en strooi er zout overheen.
Cassave kan gegeten worden met gebakken vis zoals tilapia of bakkeljauw, maar ook met bijvoorbeeld gekookte of gebakken bakbanaan, gado gado of als snackje met een beetje sambal. Waar van toepassing verwijzen andere recepten van Makkelijk Koken ook naar dit recept.
4 vuistgrote stukken cassave
Water
zout
2 dl Olie
Bereiding:
Schil de cassave. Dat kan uitstekend en snel met een aardappelschiller. De cassave schil je totdat de paarse laag vlak onder de schil ook verwijderd is. Meestal kan dat met twee keer snijden al genoeg zijn.
Breng water aan de kook en leg dan de stukken cassave hier in.
Kook de cassave in een kwartiertje gaar tot je er net aan met een vork in kunt prikken. Niet papzacht koken!
Gebakken cassave met bakkeljauw |
Laat de gebakken cassave uitlekken en strooi er zout overheen.
Cassave kan gegeten worden met gebakken vis zoals tilapia of bakkeljauw, maar ook met bijvoorbeeld gekookte of gebakken bakbanaan, gado gado of als snackje met een beetje sambal. Waar van toepassing verwijzen andere recepten van Makkelijk Koken ook naar dit recept.
Paprika Kip
Nodig:
4 kippendijenfilets
Zout
1 ui grof gehakt
2 tenen knoflook fijn gehakt.
1 el tomatenpuree.
3 punten geroosterde paprika (uit een potje) grof gesneden.
Een flinke hand kastanjechampignons gevierendeeld.
1 el vegetarian mushroomsauce
2 el oestersaus.
1 el suiker
Water
Bereiding:
Was de kip, dep deze droog en wrijf de kip in met het zout.
Verhit een paar el olie in een wok of pan.
Bak de kip rondom snel even aan tot ze begint te bruinen en zet deze dan weg.
Bak in hetzelfde vet de ui en knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe.
Bak vervolgens de puntpaprika, de prei en champignons mee onder goed omscheppen.
Voeg de geroosterde paprika toe.
Goed roerbakken gedurende enkele minuten.
Voeg de mushroomsauce en oestersaus toe.
Laat dit een minuut meebakken.
Voeg de suiker toe.
Leg de kip terug in de hete massa en schep alles even door elkaar.
Voeg een beetje water toe om een smeuïge saus te krijgen.
Goed doorroeren en dan met deksel op de pan de kip in 30 minuten zachtjes gaar pruttelen.
Serveren met rijst, aardappelen of gebakken cassave (aanrader!)
Voor het recept van cassave klik hier.
4 kippendijenfilets
Zout
1 ui grof gehakt
2 tenen knoflook fijn gehakt.
1 el tomatenpuree.
1 rode puntpaprika in groffe stukken.
1 vingerlengte Prei grof gesneden3 punten geroosterde paprika (uit een potje) grof gesneden.
Een flinke hand kastanjechampignons gevierendeeld.
1 el vegetarian mushroomsauce
2 el oestersaus.
1 el suiker
Water
Bereiding:
Was de kip, dep deze droog en wrijf de kip in met het zout.
Verhit een paar el olie in een wok of pan.
Bak de kip rondom snel even aan tot ze begint te bruinen en zet deze dan weg.
Bak in hetzelfde vet de ui en knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe.
Bak vervolgens de puntpaprika, de prei en champignons mee onder goed omscheppen.
Voeg de geroosterde paprika toe.
Goed roerbakken gedurende enkele minuten.
Paprika kip met gebakken cassave en sperziebonen |
Laat dit een minuut meebakken.
Voeg de suiker toe.
Leg de kip terug in de hete massa en schep alles even door elkaar.
Voeg een beetje water toe om een smeuïge saus te krijgen.
Goed doorroeren en dan met deksel op de pan de kip in 30 minuten zachtjes gaar pruttelen.
Serveren met rijst, aardappelen of gebakken cassave (aanrader!)
Voor het recept van cassave klik hier.
Paprika Kip
Nodig:
4 kippendijenfilets
Zout
1 ui grof gehakt
2 tenen knoflook fijn gehakt.
1 el tomatenpuree.
3 punten geroosterde paprika (uit een potje) grof gesneden.
Een flinke hand kastanjechampignons gevierendeeld.
1 el vegetarian mushroomsauce
2 el oestersaus.
1 el suiker
Water
Bereiding:
Was de kip, dep deze door en wrijf de kip in met het zout.
Verhit een paar el olie in een wok of pan.
Bak de kip rondom snel even aan tot ze begint te bruinen en zet deze dan weg.
Bak in hetzelfde vet de ui en knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe.
Bak vervolgens de puntpaprika, de prei en champignons mee onder goed omscheppen.
Voeg de geroosterde paprika toe.
Goed roerbakken gedurende enkele minuten.
Voeg de mushroomsauce en oestersaus toe.
Laat dit een minuut meebakken.
Voeg de suiker toe.
Leg de kip terug in de hete massa en schep alles even door elkaar.
Voeg een beetje water toe om een smeuïge saus te krijgen.
Goed doorroeren en dan met deksel op de pan de kip in 15 minuten zachtjes gaar pruttelen.
Serveren met rijst, aardappelen of gebakken cassave (aanrader!)
Voor het recept van cassave klik hier.
4 kippendijenfilets
Zout
1 ui grof gehakt
2 tenen knoflook fijn gehakt.
1 el tomatenpuree.
1 rode puntpaprika in groffe stukken.
1 vingerlengte Prei grof gesneden3 punten geroosterde paprika (uit een potje) grof gesneden.
Een flinke hand kastanjechampignons gevierendeeld.
1 el vegetarian mushroomsauce
2 el oestersaus.
1 el suiker
Water
Bereiding:
Was de kip, dep deze door en wrijf de kip in met het zout.
Verhit een paar el olie in een wok of pan.
Bak de kip rondom snel even aan tot ze begint te bruinen en zet deze dan weg.
Bak in hetzelfde vet de ui en knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe.
Bak vervolgens de puntpaprika, de prei en champignons mee onder goed omscheppen.
Voeg de geroosterde paprika toe.
Goed roerbakken gedurende enkele minuten.
Paprika kip met gebakken cassave en sperziebonen |
Laat dit een minuut meebakken.
Voeg de suiker toe.
Leg de kip terug in de hete massa en schep alles even door elkaar.
Voeg een beetje water toe om een smeuïge saus te krijgen.
Goed doorroeren en dan met deksel op de pan de kip in 15 minuten zachtjes gaar pruttelen.
Serveren met rijst, aardappelen of gebakken cassave (aanrader!)
Voor het recept van cassave klik hier.
Abonneren op:
Posts (Atom)