500 gram buikspek in 2 cm dikke repen gesneden.
Voor de marinade:
2 tl verse geraspte gember
1 el donkere sojasaus
2 el witte rum
1 el suiker
4 tenen knoflook fijngewreven
1 halve theelepel 5-spices powder
1 tl rode bonen pasta
1 mespuntje ve-tsin
Zout
Zw peper
Marineer het vlees in de ingrediënten hier boven gedurende een nacht.
Voor de groenten:
1 lenteuitje grof gesneden
1 halve rode paprika in repen gesneden
1 kleine ui grof gesneden
2 handen vol Choy Sum grof gesneden
2 takjes selderie
1 teen knoflook grof gesneden
Meng deze groenten en roerbak ze in weinig olie op hoog vuur gedurende 1 minuut.
Snij 1 ui in groffe ringen
Rooster het vlees in 40 minuten in een oven van 180 graden.
Stel daarna de grill in op 250 graden en rooster het vlees onder de grill aan weerszijden in 5 minuten per kant.
Snij de repen buikspek in dunne reepjes.
Verhit een paar theelepels olie in een wok.
Fruit hierin de ui een halve minuut
Voeg de reepjes buikspek toe, en roerbak dit op hoog vuur met de ui gedurende 15 seconden.
Verhit 4 pitabroodjes
Snij ze open en vul ze met de gebakken Choy sum en de reepjes geroosterd spek.
Opdienen met sambal en knoflooksaus