Nodig:
150 gr kippendijenfilet
1 teen knoflook fijngewreven
1 teen gember fijngewreven
1 el sojasaus
Zout
Peper
300 gr verse sperziebonen. Wassen en breken. De steeltjes
verwijderen.
50 gr roomboter
200 gr Shitake gesneden
1 rode puntpaprika gesneden
150 gr tempéh in reepjes
Bereiding:
Marineer de kip in de knoflook, gember, sojasaus, zout en
peper.
Plaats de kip daarna in een hete oven op ca 200 graden
gedurende 40 minuten.
Snipper de kip om later door het gerecht te kunnen verdelen.
Kook de sperziebonen beetgaar.
Giet ze af en koel ze met koud water.
Uit laten lekken.
Bak de ui en de shitake een paar minuten in de boter.
Voeg de paprika toe.
Voeg de tempéh toe.
Voeg de sperziebonen toe.
Bak het gerecht nog even goed heet.
Voeg de gesnipperde kip erdoorheen.
Opdienen met witte rijst.