Van oorsprong een gerecht dat met kliekjes werd bereid.
Niets werd weggegooid. Dus als je restjes vlees hebt… invriezen en de volgende
keer in de bami verwerken.
Men neme:
1 pak chinese importmie. Deze mie heeft van zichzelf al een redelijk sterke smaak. Wees dus voorzichtig met kruiderij.
Restjes vlees of gebakken kipfilet of varkensvlees aan
reepjes gesneden. Ik laat de kipfilet dan een nachtje in de koelkast staan en
de volgende dag snij ik het klein.
(Heb je geen kliekjes dan moet je kip of ander vlees
fijnsnijden en dan roerbakken met ui, knoflook en zwarte peper. Zet dat dan
apart gereed voor de volgende stappen.)
Een handje kleingesneden selderie
Zwarte peper
4 eetlepels sieuw (ook
wel soy sauce. zie toko)
1 el ketjap asin
1 el suiker
Een ui fijngesneden
1 teen knoflook fijngestampt
zout
Slaolie