Black Tiger gamba's gemarineerd in oestermarinade |
Nodig:
4 tenen knoflook geperst
4 el oestersaus
2 el vissaus
Een klein stukje madame Jeanette, fijngehakt
1 el soya saus
1 el Shaoxing
rijstwijn
1 el
slaolie
Gehakte
peterselie
1 el suiker
Zw. Peper
Zout
Goed mengen.
Varkensfilet roergebakken met Choy Sum en taugé en Oestermarinade |
Toepassing:
Meng alles tot een homogene marinade en marineer
bijvoorbeeld je gamba’s, kipfilet of drumsticks of varkershaas, varkensfilet of
kabeljauw hier een paar uur in.
Maar als je geen tijd hebt om te marineren kan je dit ook direct gebruiken om een vis- of vleesproduct mee
af te bakken. Niet te lang laten meebakken want het verbrandt snel. Een
minuut meebakken en als je er jus bij wilt, afblussen met een paar eetlepels water waar wat maizena
of allesbinder in vermengd is. Voor een romige saus kun je ook een paar
eetlepels crème fraiche of kookroom toevoegen.
Vissoorten gebakken in de oestermarinade |
Ik heb dit ook weleens gebruikt om mijn noodles, bami of
andere mieproducten mee af te maken en zelfs de kliekjes rijst waar ik nog wat
extra’s aan vleesrestjes, omelet en groenten in deed om gebakken rijst te maken.
Voorzichtig met zout toevoegen!