Zoeken in deze blog

maandag 22 september 2014

Adjoema eieren

Adjoema ei op een bed Klaroen
Nodig:
4 eieren
1 ui fijngehakt
1 kleine tomaat klein gehakt
1 tl tomatenpuree
2 tenen knoflook geperst
1 tl koenjit/curcuma
3 tl kerrie madras
3 tl Garam Masala
2 tl cardamom
1 kleine adjoema peper
50 ml water
Allesbinder of maizena
1 maggiblokje
Olie

Bereiding:
Kook de eieren hard.
Fruit de ui, knoflook, gehakte tomaat en tomatenpuree in de hete olie.
Voeg de specerijen toe,
Snij de adjoema peper doormidden. Kies er zelf voor of je de zaden laat zitten of ze verwijdert.
Leg de peper in de sudderende massa.
Pel de eieren en wentel ze voorzichtig door de sudderende kruiden massa.
Meng water en allesbinder of maizena.
Voeg genoeg toe om een mooie dikke saus te verkrijgen. Vaak zijn een paar eetlepels water met wat bindmiddel al voldoende.
Verpulver het maggiblokje in het gerecht en schep alles nog even om.

Laat de eieren met het deksel op de pan nog even in de jus pruttelen.


Niet geschikt voor al te jonge eters.