Nodig:
1 kleine ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 el komijnzaad geroosterd
1 el tomatenpuree
1 halve tomaat klein gehakt
1 handje selderie gehakt
½ el Chan’s masala
½ el kerrie madras
1 knorr kippenblokje
Zout
Dahl Madras met rijst, gamba's en birambizuur |
Bereiding:
Kook de spliterwten in een half uur bijna gaar.
Giet ze af maar hou wat van het kookvocht over.
Fruit, ui, knoflook en tomaat.
Bak de tomatenpuree een minuut mee.
Voeg de komijn toe.
Voeg masala en kerrie toe
Voeg de selderie toe.
Schep de Splitwerwten door de massa.
Voeg het kippenblokje verpulverd toe.
Warm de massa goed door en plaats dan de pan op een
sudderplaatje.
Laat de dahl nog 20 minuten zachtjes doorwarmen op het
sudderplaatje.
Zorg dat de dahl niet te dik wordt. Voeg desnoods wat van
het kookvocht toe.
Indien nodig, op smaak afmaken met zout.
Opdienen met witte rijst, (zoete) aardappelen, Naanbrood of
roti.