Nodig:
50 ml olijfolie
2 el citroensap
4 tenen knoflook geperst
2 tl paprikapoeder mild
2 tl
chilipoeder
1 tl
cayennepeper
2 el droge sherry
Zout
Zw peper
Boter
Zeezout
fijn gevijzeld
Bereiding:
Meng alle ingrediënten.
Smeer de lamskoteletten in met deze marinade.
Laat ze tenminste een uur marineren.
Verhit wat boter in een koekenpan.
Bak de lamskoteletten op niet al te hoog vuur aan beide
zijden bruin. Bepaal zelf of je ze van binnen rosé wilt of dat je kiest voor
lekker knapperig gebakken koteletten.
Strooi op het eind nog wat fijn zeezout en zwarte peperop
het bot van de koteletten. De zilte smaak is heerlijk tijdens het afkluiven van
de koteletten.
Opdienen met sla, vers gesneden patat of gebakken
aardappeltjes en knoflooksaus.