Adjoema ei op een bed Klaroen |
Nodig:
4 eieren
1 ui fijngehakt
1 kleine tomaat klein gehakt
1 tl tomatenpuree
2 tenen knoflook geperst
1 tl koenjit/curcuma
3 tl kerrie
madras
3 tl Garam
Masala
2 tl
cardamom
1 kleine adjoema peper
50 ml water
Allesbinder of maizena
1 maggiblokje
Olie
Bereiding:
Kook de eieren hard.
Fruit de ui, knoflook, gehakte tomaat en tomatenpuree in de
hete olie.
Voeg de specerijen toe,
Snij de adjoema peper doormidden. Kies er zelf voor of je de
zaden laat zitten of ze verwijdert.
Leg de peper in de sudderende massa.
Pel de eieren en wentel ze voorzichtig door de sudderende
kruiden massa.
Meng water en allesbinder of maizena.
Voeg genoeg toe om een mooie dikke saus te verkrijgen. Vaak
zijn een paar eetlepels water met wat bindmiddel al voldoende.
Verpulver het maggiblokje in het gerecht en schep alles nog
even om.
Laat de eieren met het deksel op de pan nog even in de jus
pruttelen.
Niet geschikt voor al te jonge eters.