Nodig:
zout
zw. peper
2 uien
2 tenen knoflook
1 el Teriyaki Honing woksaus
1 el ketjep
1 el soya saus
1 el palmsuiker
4 el water
1 adjoemapeper
3 salamblaadjes
1 teen gember
1 teen laos
1 teen curcuma
1 kippenblokje
2 blikken gezoete maïs
1 tl curcuma/koenjit poeder
1 el allesbinder
100 gr crème fraiche
een pak Soe-oen
1 lenteui
1 rode chilipeper
Bereiding:
Bak 4 gezouten en gepeperde kipfilets rondom bruin.
Voeg een
gehakt uitje en een teentje geperste knoflook toe.
Meng vervolgens 1 el
Teriyaki Honing woksaus toe.
Tevens een el ketjap manis en 1 el soysauce.
Voeg
een el palmsuiker toe.
Blus af met 4 el water.
Leg er een adjoema peper bij en
laat 20 minuten garen.
Trek kippenbouillon van 2 kippendijfilets, 1,5 liter water 3
salamblad, 1 teen gember,1 teen laos, 1 teentje curcuma, 1 kippenblokje, 1
ui en 1 teen knoflook.
Pureer ongeveer driekwart van de mais en laat de rest van de korrels heel.
Zeef de bouillon.
Hak de kipfilet die uit de bouillon komt klein.
Kook een bos soe-oen (glasvermicelli) net gaar.
Voeg de bouillon voorzichtig bij de maïs om ervoor te zorgen
dat het niet te waterig wordt.
Voeg de gehakte kipfilet uit de bouillon toe.
Meng er een theelepel curcumapoeder (koenjit) toe.
Voeg voor meer dikte een eetlepel
allesbinder toe.
Voeg 100 gr crème fraiche toe.
Laat dit 20 minuten zachtjes
pruttelen.
Hak een handvol selderie en voeg deze toe.
Proef of er genoeg zout
in zit en maak dat eventueel af met extra zout of een maggiblokje.
Giet wat maissoep in een soepkom.
Leg hier een pluk soe-oen
in.
Snij de gebakken kip in hapklare stukken en leg dit netjes tegen de soe-oen
aan in de soep.
Snij een lenteuitje en een rode peper in schuine stukjes
garneer de soep hiermee.