Zoeken in deze blog

woensdag 4 mei 2022

Sechuan Kippendij filets roergebakken


Klik hier voor de video


Nodig:
750 gram Kippendij filet in hapklare stukken gesneden

Meng door de gesneden kip:
3 theelepels knoflookpoeder
3 theelepels gemberpoeder/Djahé
4 theelepels komijnpoeder/Djintan
1 theelepel grof gekneusde Sechuan peperkorrels. Verwijder de harde kern! (Zie video!)
2 theelepels chilivlokken
1 eetlepel maizena
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel Vegetarian Mushroom sauce
2 theelepels zout
Goed mengen en een uurtje gekoeld laten staan.

De roerbakgroenten bestaan uit:
1 grof gesneden ui
geblancheerde sperziebonen
spitskool grof gesneden
Champignons gevierendeeld
Rode puntpaprika
gesneden wortel

Voor de saus:
Water
Maizena
suiker
sojasaus

Bereiding:
Verhit olie in een hete wok.
Roerbak hierin alle groenten tegelijk een paar minuten.
Verwijder ze uit de pan en zet ze apart.

Voeg de kip toe in de pan.
Indien nodig voeg je wat olie toe.
Roerbak hierin op hoog vuur de kip.
Als de kip gaat bruinen voeg je de groenten terug in de pan en roerbak je alles nog een minuut met elkaar.

Wil je ook saus erbij dan kun je een mengsel maken van een beetje water met een lepel suiker, maizena en sojasaus.
Je kunt ervoor kiezen om dit rustig bij de inhoud van de pan te voegen. Niet teveel, want de kip en groenten hoeven er niet in te zwemmen!

Je kunt er ook voor kiezen om eerst de wok leeg te halen en dan de aanzetsels met  behulp van de vloeistof los te weken, goed te roeren en dan te laten inkoken tot de juiste dikte. Dien dan de saus apart op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten